OFC door nipte 2-1 overwinning op Hercules op weg naar nacompetitie

Derdedivisionist OFC mag zich opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Een 2-1 overwinning tegen Hercules was voldoende om de derde plaats te behouden.
De Oostzaners speelden zoals ze het hele seizoen al spelen. Veel op de helft van de tegenstander en vooral in de eerste helft dominerend. Middenmoter Hercules speelde nergens meer om en wilde vooral lekker voetballen. De vele kansen ten spijt kwam OFC in de eerste helft echter niet verder dan één doelpunt. Tim Ruder tekende voor de openingstreffer: 1-0.
Nog voor rust wist Hercules toch iets terug te doen. Een vrije trap van OFC in de buurt van het Utrechtse doel werd onschadelijk gemaakt. Hercules sloeg meteen toe in de tegenaanval via Achraf Lamhamdi: 1-1. Die tussenstand deed geen recht aan het wedstrijdbeeld. “In de eerste helft hadden we onszelf al moeten belonen met 2-0 of 3-0,” zag ook Heerings.
Na de rust bleven de Oostzaners drukken, maar wisten minder kansen te creëren. Het spel werd wat slordiger en het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Uiteindelijk was het Frank Schilder die de wedstrijd vlak voor tijd besliste. Zijn 2-1 bezorgde OFC alsnog de drie punten.
“We hebben alles heel gehouden. Dat is wel belangrijk. Nu moeten we herstellen, want het heeft wel kracht gekost,” aldus Heerings, met het oog op de nacompetitie. Zijn ploeg neemt het aanstaande woensdag op tegen ASWH. Heerings heeft alle vertrouwen in de eigen kracht van zijn elftal. “Wij doen gewoon wat we altijd doen en we spelen zoals OFC wil spelen.”
Foto: Wim Poelstra

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl