Fortuna W mag zich opmaken voor nacompetitie

Na een enerverende zaterdag voor Fortuna Wormerveer waarin een aantal jeugdteams zichzelf kampioen speelde wachtte Fortuna W heren 1 een op voorhand even enerverende zondag qua verwachtingen. Het leek vooraf allemaal redelijk eenvoudig. Zelf winnen bij Purmersteijn en het seizoen zou nog wat langer duren. Mocht dat niet lukken was van belang wat Achilles zou doen bij DEM. Genoeg reden voor enige spanning op en langs het veld aan Wormerveerders zijde.
Purmersteijn wist zich al veilig en kon vrijuit spelen. Dat betekende voor Gennaro Liklikwatil al na drie minuten met een katachtige ingreep redding brengen. Iedereen wakker is dan de logische gedachtengang. Maar of nu echt iedereen dat bij Fortuna W dat ook was?
In de twaalfde minuut wist Ferry Heinis door te breken. In de ogen van de soeverein leidende Johan Jensch onreglementair en vandaar dat hij naar de stip wees. Nick Snelders haalde trefzeker uit en het stond 0-1. Dat prettige gevoel voor de bezoekers was echter van zeer korte duur. Meteen na de aftrap werd een Purmerseyn-aanvaller onjuist afgestopt in het 16 metergebied. Andermaal wees Jensch naar de penaltystip en daar maakte Purmersteijn gretig gebruik van door de 1-1 aan te tekenen.
Vervolgens was het Yannick Klopper die een schot rakelings over de lat zag scheren. In de 25e minuut wederom een strafschop voor Purmersteijn. Daniël Schermer weet wel hoe met dat soort buitenkansjes om te gaan en zette de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.
Die tegentreffer deed pijn bij de Fortunezen. De pijn werd drie minuten later nog heviger toen Rowin Mol de 3-1 binnen schoot. In de tussentijd kwam door dat Achilles 1894 met 0-1 voor stond bij DEM.
Na ruim een half uur spelen werd Milan Klopper flink onderuit gelopen in het 16 meter gebied van Purmersteijn. Opvallend genoeg volgde hierop nu geen strafschop. Wel een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Uit de voorzet zag Yannick Klopper zijn kopbal over het doel glippen.
In de rust wisselde Marcel Blank Mandjano Manuputty en Robin Hoogstravoor de jongelingen Danyl Plasmeijer en Sander van de Poll. Het leek aanvankelijk niet tot een ander spelbeeld te leiden. Pas op het moment dat Milan Klopper in de 76e minuut de paal raakte ontstond er weer iets van geloof in eigen kunnen. Purmersteijn speelde ontspannen en wist zelfs nog de lat boven Gennaro Liklikwatil te teisteren.
De bal blijft rond en om die reden moest de doelman van Fortuna W nog al zijn talenten aanspreken om het afscheid van topschutter Niels Eijkenaar doelpuntloos te laten zijn.
Uiteindelijk floot de arbiter af en was het wachten op de uitslag bij DEM tegen Achilles 1894. Dat liet even op zich wachten. Op het moment dat ook DEM als winnaar en dus kampioen van het veld stapte ging er een diepe zucht van verlichting door de Fortuna W gelederen. De ploeg van Marcel Blank mag zich opmaken voor de nacompetitie.
Fortuna Wormerveer: Gennaro Liklikwatil (d), Derrin Wijdenbosch, Revinio Morsen, Mandjano Manuputty, Luuk Purvis, Yannick Klopper, Ferre Heijnis, Milan Klopper, Nick Snelders, Jermano Huwaë, Robin Hoogstra.
Wisselsplers: Christian Supusepa, Ian Mac Donald, Danyl Plasmeijer, Sander van de Poll, Rik Remmelzwaal.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl