Focus Sporting Krommenie niet op scherp tegen vv Knollendam

Zondagmiddag stonden er op het winderige Provily sportpark twee zaanse ploegen tegenover elkaar die aftrapten voor de laatste competitiewedstrijd. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Het twintig jarige Sporting Krommenie was zeker van plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse en vv Knollendam had zich een week eerder veilig gespeeld en kon ook vrijuit voetballen.
Het publiek van beide kanten was weer in grote getale aanwezig en zag in de eerste 20 minuten een vlot combinerend Sporting Krommenie tegenover een verdedigend vv Knollendam. Dit leidde tot een serie aan kansen voor de thuisploeg. Een greep hieruit, in de 6e minuut werd Roel Meijns vrijgespeeld, diens voorzet op Kevin de Wit werd gekeerd door de uitstekend keepende Nick Baas. Een minuut later kwam de goed vrijlopende Roel Meijns zelf vrij voor deze keeper na een pass van Daan Hakvoort en ook hij wist de bal niet in het net te laten belanden. Hierna volgen nog goede kansen voor Kevin de Wit en Luuk Winter die zijn laatste thuiswedstrijd in het eerste elftal van de Krommenieers speelde en volgend jaar naar de zaterdag verhuist. Maar het vizier staat bij de Krommeniers niet op scherp en geen van deze kansen wordt omgezet in doelpunten.
Na deze stormloop op het doel van vv Knollendam volgt er een periode waarbij vv Knollendam uit zijn schulp kruipt en waarbij door beide teams vrijuit en open wordt gevoetbald. In deze fase zijn de meeste kansen nog steeds voor Sporting K maar vv Knollendam komt er regelmatig gevaarlijk uit. Uit een van deze aanvallen, 5 minuten voor het rustsignaal, komt de bal bij Nick Lenos van vv Knollendam op de linksbuitenplaats. Hij omspeelde handig zijn directe tegenstander en verschalkte keeper Martijn Mooij, door een geplaatst schot in de verre hoek. Zo wordt een oude voetbalwijsheid toch weer waarheid: Als je zelf weigert je kansen te benutten zal je tegenstander dit wel doen en sta je met lege handen.
De 2de helft werd hervat zoals de eerste helft werd geƫindigd. SK was de betere partij en Knollendam kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na een kwartier in de 2de helft kwam uit een vlotte combinatie tussen Luc Boon en Roel Meijns een afgepaste voorzet op Kevin de Wit, die de trekker voor de eerste keer voor Sporting K doeltreffend overhaalde en de 1-1 aantekende. Enige minuten later weer een aanval van de thuisploeg over rechts die werd afgelegd op de inkomende Levent Unlu die niet aarzelde en snoeihard uithaalde. Zijn uithaal belandde zo hard op de lat dat het doel nog natrilde toen Luc Boon de afgeketste bal op de paal mikte. Daar Sporting K het vizier niet op scherp had en vv Knollendam een gelijkspel prima vond werd de resterende tijd uitgespeeld en blies de uitstekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer af.
Over twee weken spelen de Krommenieƫrs in Alkmaar de nacompetitie wedstrijd tegen derdeklasser Alkmaarsche Boys.