AGB in laatste duel van het seizoen te sterk voor Zaanlandia

Imdat Ilguy de Zaandammer trainer van AGB heeft met zijn team het eigen puntenrecord in de zondag eerste klasse A verbeterd. Na de 29 punten in het debuutseizoen eindigde de ploeg van Ilguy door een overtuigende 5-0 overwinning op zvv Zaanlandia op 35 punten, waarvan het er wel drie moest inleveren.
Na de ontluisterende nederlaag in Hillegom (4-0) hoopte Ilguy dat zijn AGB het seizoen toch op een goede manier kon afsluiten. “Dat was het ene uiterste, dit het andere. De jongens hebben mij echt verrast en weer bewezen dat wanneer ze alles voor elkaar willen doen, we van iedereen kunnen winnen”, loofde de oefenmeester. “Met deze selectie hebben we het dit seizoen heel goed gedaan.”
In een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond hadden de Amsterdammers weinig te duchten van zvvZaanlandia. Bakary Jobe strafte een keepersfout af met de 1-0 en Hursut Meric tekende met een knal in de kruising voor de 2-0 ruststand. “Hij had het weer op zijn heupen”, zei Ilguy over de routinier die na de theepauze ook de 3-0 voor zijn rekening nam. Uiteindelijk liep de thuisploeg door goals van Jobe (zijn tweede) en Ferdi Yalcin uit naar een 5-0 overwinning.
AGB heeft het seizoen afgesloten op een negende plek, één positie hoger dan vorig jaar. Na de zomer begint de ploeg van Imdat Ilguy, die afgelopen week zijn contract verlengde, aan het derde opeenvolgende jaar in de zondag eerste klasse A. De Zaandammers deden het onder leiding van trainer Ronald van Dooijeweerd uitstekend. Zaanlandia eindigde op de 6e plek.
Foto’s Harry Kho

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl