Zaans AZ fan viert feest met Kees Kist

Steenwijk-Sinds zijn tienerjaren was hij al fan van voetbalclub AZ. De 40 jarige Ruud Koning uit Assendelft heeft de club nooit meer kunnen loslaten en is inmiddels vrijwilliger bij het AZ museum in Waarland. Hier zijn nostalgische AZ spullen bewaard gebleven en middels schenkingen en donaties zijn alle items in Waarland te bewonderen. Afgelopen vrijdagmiddag was Koning namens het AZ museum aanwezig bij het feest van Kees Kist om te vieren dat het 40 jaar terug is dat hij zijn gouden schoen won. Kist is onlangs door de heren van het AZ museum erelid van het museum gemaakt als dank voor al zijn inzet voor het museum. Veel van de Kees Kist shirts en artikelen zijn momenteel te zien in het Kees Kist museum in Steenwijk. Het was een geweldige dag met een behoorlijk Zaans gehalte. Ook Marleen en Klaas Molenaar waren aanwezig tijdens op de meer dan geslaagde dag. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn geworden of wellicht nog in bezit zijn van AZ spullen? Bezoek de website www.azwaarland.nl eens.
Van onze verslaggever
Op foto: Ruud Koning, Kees Kist, Rene Stoop

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl