Voor Fortuna W geldt: `We leven nog`

‘We leven nog’ Dat waren de woorden van omroeper Gerrit Best na afloop van de spannende wedstrijd van afgelopen zondag tussen Hoogland en Fortuna W. De gasten, winnaar van de tweede periode, konden de Gladoren niet van de 2-1 winst afhouden. Een opluchting al wisten alle concurrenten ook te winnen en is er nog niets beslist.
Hersenspinsels vooraf waren dat Hoogland – met het oog op de nacompetitie –het gas niet al te ver zou open trekken. Aan onze kant lijkt de hand van (ad interim) trainer Marcel Blank steeds duidelijker zichtbaar te worden. Daarom een hoopvolle stemming op het Wateringcomplex. Het begin leek ook prima toen Ferry Heinis een opgelegde kans kreeg. Dat mislukte maar net. Het vervolg was weinig hoopgevend afgaand op het scoreverloop. Al na acht minuten was het Lex Hienekamp die namens Hoogland de 0-1 tegen de touwen aan joeg.
Vervolgens bleef het initiatief wel bij Hoogland, maar echt gevaar leverde dat niet op. Het spel golfde gaande de eerste helft wat meer op en neer, maar beide vizieren stonden niet op scherp. De positiewissel van Yannick Klopper en Danyl Plasmeijer maakte wel dat de balans op het veld de kant van Fortuna W op schoof. Pas in de 45e minuut was het Milan Klopper die, op aangeven van broer Yannick Klopper, de hatelijke nul ‘eindelijk’ weg schoot.
Na de pauze moest Fortuna W door. Alleen winst zou helpen gezien de tussenstanden bij de overige wedstrijden. Dat verlossende doelpunt kwam na ongeveer een kwartier spelen van de voet van Yannick Klopper. Vervolgens was het optimaal billen knijpen langs en binnen de lijn. Hoogland zette met regelmaat aan en de nummer 10 Henk Baum was een lastig te bespelen speler. Gelukkig werd Baum gewisseld. Een duidelijk signaal dat Hoogland met haar gedachten al bij de nacompetitie was. Beide trainers wisselden maximaal, maar dat bracht geen verandering in de stand. Milan Klopper dacht in de slotfase de wedstrijd in het slot te schieten, maar deed dat volgens de referee vanuit buitenspelpositie. In de score verder geen verandering zodat de winst met luid gejuich door de Fortuna W fans werd verwelkomd.
De overige uitslagen in de Hoofdklasse (Achilles 1894-Alcides 3-2, Be Quick 1887-De Bataven 1-2 en MSC-AWC 2-0) maakt dat de Wormerveerders nu op een plek staan die nacompetitie voor behoud van de Hoofdklasse zeker maakt. In het laatste weekend speelt Achilles tegen DEM dat beslist moet winnen om kampioens kansen te behouden. Fortuna W zal op haar beurt in Purmerend Purmersteijn moeten verslaan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl