Rkvv Saenden moet victorie in Alkmaar halen

Wormerveer-In de eindfase van de competitie in de 4e klasse b lag het voor de hand dat RCZ er zondag alles aan
zou doen om nacompetitie te ontlopen. Helaas voor RCZ had rkvv Saenden als titelkandidaat ook nog punten nodig en met die instelling speelde het afgelopen zondagmiddag ook. RCZ moest eraan geloven en speelde voor een schier onmogelijke opdracht.
Het gretige rkvv Saenden speelde een goede wedstrijd en wist een fraaie 7-0 overwinning te boeken op RCZ, dat naar nu blijkt in verband met de herindeling van poules in vierde en vijfdeklasse toch geen nacompetitie hoeft te spelen zo liet de KNVB maandag weten. Dus gelukkig voor de Racers geen nacompetitie voor lijfsbehoud. Niet eerder in de historie wist rkvv Saenden tegenover RCZ een dergelijke score te behalen. Al na 13 minuten spelen stifte Melvin Bruijn de bal over de verdediging richting Damian Wijndal die er wel raad mee wist en de thuisploeg aan de 1-0 voorsprong hielp. Vervolgens brak een periode met diverse kansen aan om de score te verhogen, maar het geluk ontbrak. Dwayne Heijstek hoogstpersoonlijk zette vol overtuiging de 2-0 ruststand neer via een kopbal uit een corner. De tweede helft kende geen verrassingen. Al na 9 minuten kopte Jordi de Wit uit een voorzet van Melvin Bruijn raak
en stond het 3-0. En niet veel later scoorde Melvin Bruijn zelf beheerst de 4-0, dit keer op aangeven van Giorgio Bartelink. RCZ gaf de moed op en zodoende kon rkvv Saenden via de gouden wissels uitlopen naar 7-0. Allereerst was het Chris Ilonga die de uitblinkende RCZ keeper passeerde en de stand op 5-0 wist te brengen. Vervolgens deden ook de andere invallers Dani Aurajo Poyato en Christopher Manuputty een duit in het zakje door de 6-0 en 7-0 te scoren. Met nog één finale te gaan en in deze vorm moet het voor de Wormerveerders mogelijk zijn om volgende week in Alkmaar de victorie te behalen. Mocht het de eigen wedstrijd aankomende zondag in Alkmaar gewoon winnen van Alcmaria Victrix dan is het niet afhankelijk van de wedstrijd zvv Zaandijk tegen sv De Rijp.
Van onze verslaggever
Foto: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl