FC Zaandam en sv Zandvoort delen de punten

Afgelopen zaterdag 18 mei stond de belangrijke wedstrijd op het programma thuis tegen SV Zandvoort. De man in vorm van de laatste weken Jesse Kramer liet zich ook weer gelden en schoot FC Zaandam naar een 1-0 voorsprong. Wat ook tevens de ruststand werd. Op de andere velden een zeer verrassende tussenstand, de gedoodverfde kampioen sv Monnickendam stond met 0-4 achter tegen concurrent Blauw Wit/Beursbengels. De Amsterdammers hadden een negatief doelsaldo van -17 ten opzichte van FC Zaandam en stonden 6 punten achterop de ranglijst en dus een kleine theoretische kans hadden op handhaving in de 2e klasse A.
Na de rust was het tweemaal sv Zandvoort via Salim Fertout die de bezoekers op een verdiende voorsprong kon zetten. Werd het dan toch nog billenknijpen voor de ploeg van Miel Mans? Gelukkig liep alles goed af voor de Zaankanters. vv Monnickendam scoorde in de 89e minuut de 4-4 en een minuut later was het ook Lucas Wijkstra die FC Zaandam in veilige haven schoot door de 2-2 voor rekening te nemen.
Met de wedstrijd in Haarlem tegen hfc EDO staat er nog 1 wedstrijd op het programma voor scheidend trainer Miel Mans en zijn opvolger Iwan Axwijk. Verdediger Axwijk stopt dan als speler en wordt de nieuwe trainer van FC Zaandam voor het seizoen 2019-2020.
Naar verwachtingen volgen er in Zaandam weinig tot geen mutaties binnen de selectie. Miel Mans gaat volgend seizoen de jeugdafdeling trainen en blijft zich bezig houden met zijn voetbalschool Zaanpro. En daar zullen in de toekomst de vruchten van geplukt moeten worden bij de tamelijke jonge fusieclub.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl