ZCFC maakt aan alle onzekerheid een eind

Brian Meijer was zaterdagmiddag de grote man bij ZCFC, via twee doelpunten een assist en een overtreding op hem gemaakt, met een strafschop tengevolge, was hij er bijna geheel verantwoordelijk voor, dat sv Kadoelen zaterdagmiddag werd veroordeeld tot de nacompetitie.
Niet zo vreemd, want in de laatste wedstrijden scoorde hij al aan de lopende band. De wedstrijd was nauwelijks 30 seconden oud, toen Meijer via een pass door het midden, het strafschopgebied binnen dribbelde, een aantal verdedigers achter zich latend, de bal snoeihard binnenschoot. De vele meegereisde ZCFC-ers konden hun ogen niet geloven. sv Kadoelen liet zich niet onbetuigd en zette gelijk de druk erop, wat resulteerde in een zeer gevaarlijke actie voor de goal, Remco van Dijk was al gepasseerd, maar Jacco Muncher redde de bal van de doellijn.
Uit het niets kwam thuisploeg sv Kadoelen op gelijke hoogte. Van Dijk wilde de bal wegtrappen, maar tot overmaat van ramp schoot hij hem in de voeten van Barry Kuiper en die maakte dankbaar gebruik van het cadeautje. Hierna werd het rommelig aan beide kanten en was van goed voetbal geen sprake meer, mede door de spanning en het verouderde kunstgras. Toch kwam ZCFC er over de flanken een paar keer gevaarlijk uit, wat met een beetje geluk tot een goal had kunnen leiden.
Uiteindelijk kwam die tweede goal er, toen Björn Keetbaas in minuut 40 een prima pass verzond op Brian Meijer en deze de bal droog binnenschoot. De koek was nog niet op in de eerste helft. Diezelfde Meijer kwam in minuut 45 op het middenveld in balbezit en zette Jacco Munscher voor de goal, die de bal tergend langzaam in het doel zag gaan en zo sloot Z de eerste helft af met een veilige 3-1 voorsprong.
In de tweede helft is deze voorsprong niet meer in gevaar gekomen. ZCFC zette een tandje bij en creëerde het meeste gevaar. Jens Winkel scoorde de 4-1 uit een vrije schop, maar deze werd afgekeurd, omdat de bal niet in een, maar in twee keer moest worden genomen. Brain Meijer was nog dicht bij zijn derde goal, toen hij zich fraai vrij speelde en zijn schot naast zag gaan.
In minuut 85 kwam aan alle spanning een einde, toen Brain Meijer onreglementair in het strafschopgebied werd gestuit. IJzig kalm zette Björn Keetbaas zich achter de bal en schoot het leder beheerst in de linker hoek. sv Kadoelen was geknakt en bij ZCFC kon men feest vieren. Al met al een groot compliment aan het team en de staf. Verder werd de selectie en technische staf nog aangenaam verrast. Toen de uitslag van zvv Zaandijk(zaterdag 2) binnen kwam, met als gevolg, dat ZCFC 2 deze middag officieus kampioen is was geworden. Kortom, het werd een `dubbel feest` voor alles en iedereen die ZCFC lief heeft. Ook volgend seizoen zal ZCFC in de derdeklasse zaterdag uitkomen. Een moeizaam seizoen onder leiding van Willem Zeijlmans maar wel met het behaalde einddoel. Handhaving in de derdeklasse. Voor volgend seizoen heeft de club Marciano Sleeswijk aangesteld en die zal bij het Zaanse oranje voor nog meer resultaat moeten gaan zorgen.
ZCFC speelde in de volgende samenstelling: Remco van Dijk, Jacco Munscher, Björn Keetbaas, Chris Visser en Rutger de Vos, middenveld: Hein Koster, Jesse Knibbe en Jens Winkel en voor: Erno Vreugdenhil, Brian Meijer en Bruce Harrems.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl