OFC door nederlaag bij Jong FC Volendam nog niet zeker van nacompetitie

OFC heeft de goede reeks van de afgelopen tijd niet kunnen voortzetten tegen de koploper in de Derde Divisie, Jong FC Volendam. De ploeg van Eric Heerings verloor in Volendam met 3-0. Doordat concurrent GOES ook verloor, behouden de Oostzaners de derde positie op de ranglijst met nog één speelronde te gaan. Met winst kon OFC de derde plaats en daarmee deelname aan de nacompetitie veilig stellen. Jong FC Volendam sloeg echter al in de tweede minuut toe. Martijn Kaars (broertje van voormalig De Dijk- en Ajax-spits Dennis Kaars, red.) wist de verdediging van OFC en doelman Atam Koroglu te passeren voor de 1-0. De vroege openingstreffer betekende niet dat de thuisploeg achterover kon leunen. Na twaalf minuten had Edip Biberoglu de gelijkmaker op de slof, maar had het vizier niet op scherp staan.
De tweede helft was nog maar drie minuten onderweg toen Biberoglu opnieuw een geweldige kans op de gelijkmaker had, maar Volendam-doelman Berry Lauwers wist nog net te redden. Acht minuten later was het aan de andere kant wel raak. Dani van der Moot rondde een actie in het Oostzaner strafschopgebied af met een schuiver voor de 2-0. Tien minuten daarna moesten de bezoekers opnieuw een tegentreffer incasseren: Kaars werkte via de onderkant van de lat zijn tweede van de middag binnen. OFC gaf het nog niet op, maar doelman Lauwers voorkwam meermaals een eretreffer. Vlak voor tijd had een hachelijke minuut de wedstrijd nog kunnen veranderen, maar binnen een minuut verzuimden beide ploegen een penalty te verzilveren. Daarmee bleef de eindstand op 3-0 steken.
Volgende week neemt OFC het in de laatste speelronde op tegen Hercules, waar het begin dit kalenderjaar verrassend verloor. Bij winst eindigen de Oostzaners als derde en mogen ze via de nacompetitie promotie naar de Tweede Divisie proberen af te dwingen.
Foto: Frank Brussel; bron hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl