Zondag al kans op titel voor rkvv Saenden

Wormerveer- Het had er alle schijn van dat `de heen en weer` al was klaargezet. Tussen alle flora en fauna dat het Guisveld rijk is, over het treinspoor heen kijkend was een mast met wit zeil van een zeilboot duidelijk waarneembaar. Zouden voorzitter Ron Rijkers en oud voorzitter Rob Vet misschien al bezig zijn met het mogelijk aankomende kampioenschap van het eerste elftal van rkvv Saenden. De ploeg is fier koploper in de vierdeklasse b en heeft met nog twee wedstrijden te gaan een punt voorsprong op achtervolger sv De Rijp dat vvv Westzaan op bezoek krijgt. rkvv Saenden zelf krijgt RCZ op bezoek dat samen met vv Knollendam probeert de nacompetitie te ontlopen. Daar waar de in de bestuurskamer aanwezige oud voorzitter Rob Vet afgelopen donderdag avond wel durfde te garanderen dat de Wormerveerders, met zoveel kwaliteit, de eerste plaats zullen blijven vasthouden en kampioen gaan worden was coach Rene Reijinga wat meer bescheiden.
Over het Frans Mars pad, het voormalige kikkerpad vervolgde de redactie de weg naar het ìdyllische` rkvv Saenden complex. Daar werd op het scherpst van de snede getraind door de ploeg van Rene Reijinga. Op de vraag of er al kampioenskoorts heerste kon de trainer kort zijn. Nee, we blijven hier kalm al is het geloof in een goede afloop absoluut aanwezig. Na de belangrijke winst op Sporting Krommenie ruim een maand geleden was iedereen ervan overtuigd dat rkvv Saenden voldoende kwaliteit in de ploeg heeft om aanspraak te maken op de titel. Zo aan het eind van het seizoen werd er dan ook messcherp en gedisciplineerd getraind, oogde de spelers fit en ook de sfeer leek zo op het eerste oog uitstekend. Allemaal belangrijke aspecten wil een ploeg kampioen kunnen worden. Maar aankomende zondag moet blijken wat dit alles waard is. Dan komt RCZ op bezoek, een ploeg waar normaal gesproken van gewonnen moet kunnen worden. Of dit gaat lukken zal zondag moeten blijken. De Racing club uit Zaandam zal proberen resultaat te halen en is dan mogelijk in de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Duinrand S toch nog in veilig vaarwater beland. Voor de Wormerveerders is het alweer een tijdje geleden dat de `heen en weer` klaar stond voor het kampioenschap; dat was in het seizoen 2007/2008. Ook toen werd de titel gepakt en was het wederom derdeklasser. Wanneer rkvv Saenden zondag weet te winnen en sv De Rijp begaat een misstap dan kan de champagne ontkurkt.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl