De ontknoping is nabij in de 3e divisie

Jong FC Volendam – OFC; zondag 19 mei 2019, 14:00 uur 15 mei 2019 / Derde Divisie Zondag
De beslissingen gaan vallen in de Derde Divisie. Of aanstaande zondag of volgende week zondag weten alle clubs waar ze aan toe zijn. Zowel bovenin als onderin is het nog heel spannend voor een aantal clubs. Jong FC Volendam gaat zich focussen op de strijd om het kampioenschap. Lukt het de jongens van Jong FC Volendam of komt TEC toch nog een keer terug? Of zou OFC nog een enorme stunt uit kunnen halen door beide clubs te verrassen. Zondag weten we meer…
Zondag krijgen de oranjehemden bezoek van de nummer drie op de ranglijst: OFC. Een heel mooi affiche dus in het Kras Stadion. De ploeg uit Oostzaan heeft zich na een wat wisselvallige periode voor de Kerst toch gemeld in de top van de ranglijst. Na de winterstop heeft de ploeg van trainer Eric Heerings slechts drie wedstrijden verloren. Omdat in deze divisie bijna alle ploegen niet heel constant zijn, kwamen ze toch weer in de top van de ranglijst terecht. Echter door twee dure nederlagen in april tegen Westlandia (3-2) en Dongen (4-0) leken ze toch af te moeten haken om de kampioensstrijd. Maar de laatste drie wedstrijden werden gewonnen en zo is OFC op papier nog altijd in de race om de titel. Op dit moment staan ze dus derde met zes punten achterstand op Jong FC Volendam. En met de ontmoeting aanstaande willen ze dit gat terugbrengen naar drie punten om de droom levend te houden. Ze zijn vervolgens dan wel afhankelijk van TEC, want die mogen dan niet winnen van het dolende JVC Cuijk. Er zijn de afgelopen weken gekkere dingen gebeurd, maar de kans dat TEC niet wint is vrij klein. Op deelname aan de nacompetitie is de kans vele malen groter. De derde periode zal vermoedelijk naar GOES gaan, die hebben nog één punt nodig uit de laatste twee wedstrijden. TEC en OSS’20 zijn in het bezit van de andere twee periodes. Als TEC direct zou promoveren dan gaat die periode naar de ploeg in de algehele eindrangschikking zonder periodetitel. De kans dat dit OFC wordt is redelijk groot. Als je GOES buiten beschouwing laat is UNA hun concurrent. OFC heeft een voorsprong van drie punten en een veel beter doelsaldo. Dus drie punten uit de laatste twee wedstrijden zal voldoende zijn voor de ploeg uit Oostzaan om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Aangezien het in de andere Derde Divisie op het moment van schrijven ook nog niet duidelijk is wie de laatste periode gaat pakken (Quick Boys, ASWH of DVS’33) is een eventuele tegenstander ook nog niet zeker. Want net als vorig seizoen wordt er bij het schema van de nacompetitie niet gekeken welke periode je hebt gewonnen, maar hoe hoog je bent geeindigd op de ranglijst van de algehele stand. Mochten ze achter GOES eindigen dan weten ze wel dat ze te maken gaan krijgen met een herkanser uit de Tweede Divisie. Dat wordt VVSB of FC Lienden en laten die nou op de laatste speeldag tegen elkaar spelen. Maar om al deze statistieken even samen te vatten: er staat dus nog een hoop op het spel voor OFC. Ze houden van een feestje, maar ze gaan dit zondag zeker niet aan Jong FC Volendam cadeau geven.
De druk ligt zondag bij de ploeg van Johan Steur. Dat lag het afgelopen zondag ook en toen liep het goed af, dus het vertrouwen is aanwezig in de groep. Met overwinningen op Westlandia (3-7) en OSS ’20 (3-2) heeft Jong FC Volendam gedaan wat het moest doen. Om kampioen te willen worden zijn alleen nog maar overwinningen nodig. En uiteraard moest TEC punten laten liggen, wat ze direct afgelopen zaterdag deden. De druk lag bij de formatie uit TEC, maar die hebben nog altijd de uitvlucht dat ze ook als nummer twee kunnen promoveren. Mits Jong FC Volendam natuurlijk kampioen gaat worden! Na de soepele zege in Naaldwijk ging het vorige week een stuk stroever. Het spel was minder dan een week eerder, maar de tegenstander dan ook een heel stuk beter. Het was heel spannend, maar de overwinning werd dus gepakt. Nu is het zaak om weer het eigen spel te spelen waar al zoveel successen mee zijn geboekt dit seizoen. We weten dat het kan en hopen dan ook dat de ploeg flink wat steun gaat krijgen vanaf de tribunes. Het zou zondag kunnen gebeuren, maar laten we eerst maar zorgen dat de punten in Volendam worden gehouden. Let op, want er wordt zondag door alle teams op het zelfde tijdstip afgetrapt. Dat is komende zondag 14:00 uur. Dus een half uur eerder dan Jong FC Volendam gewend is.
Arbitrage
De wedstrijd zal zondag onder leiding staan van de heer Frank van den Elzen uit Berghem. Het is al weer de derde keer dat hij Jong FC Volendam zal fluiten dit seizoen. Eerder was hij scheidsrechter bij de thuiswedstrijden tegen JVC Cuijk (6-1) en TEC (1-1). Met veertien wedstrijden in de Tweede Divisie heeft hij dit seizoen veel op hoog niveau gefloten. Aan de zijlijnen zullen Ruben Reinds en Kamal el Hajjaji als zijn assistenten fungeren.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl