In gesprek met: Krommenie trainer Jordi van Beek

Valeggio sul Mincio-(Italie)Wat doet een trainer als hij met zijn ploeg twee vrije speelrondes heeft en er wordt niet gevoetbald? Dan is er tijd voor het gezin. Bij stom toeval trof een deel van de redactie van VoetbalinZaanstad Jordi van Beek, de huidige trainer van het eerste zondagelftal van Sporting Krommenie, in Italië. Samen met zijn gezin genoot de familie van Beek van een heerlijke 6-daagse camping vakantie in Lombardije, Noord Italië. Onder goede omstandigheden, aan de rand van het zwembad in het zonnetje was er tijd voor een gesprek en kwamen wij meer te weten over de plannen en ambities van de 43 jarige oefenmeester.
Voor het tweede seizoen is de sympathieke inwoner van Assendelft nu hoofdtrainer bij de Krommenieërs. In het seizoen 2016-2017 moest ad-interim trainer Rob Broekema er nog aan te pas komen om via de nacompetitie degradatie uit de vierdeklasse af te wenden. Dat lukte en daarna kon de in Amsterdam-Noord geboren en getogen van Beek bouwen het daaropvolgende seizoen bouwen aan een nieuwe, tevens met eigen jeugd aangevulde selectie. Die selectie staan inmiddels uitsteken en met aanvallend en verzorgd voetbal werden dit seizoen dan ook vele overwinningen geboekt.
Zelf voetbalde van Beek in de jeugd bij DWV in Amsterdam Noord en was als trainer eerder actief voor zaterdagclub sv Kadoelen en de zondagselectie van rksv TOB. Bij asv De Dijk was hij eerder onder meer actief als jeugdtrainer en hoofdtrainer van de zaterdagselectie en als technisch jeugdcoördinator bij de club uit Schellingwoude.
Dit seizoen doet Sporting Krommenie het buitengewoon goed en mag met recht de verrassing van het seizoen genoemd worden. De ploeg heeft een lange reeks met overwinningen neergezet en meldde zich in de top van de vierdeklasse en heeft zelfs nog even bovenaan gestaan. Afgelopen zondag kwam de ploeg nog terug van een 0-1 achterstond maar kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen WSV`30. Daarmee haakte het af in de titelstrijd die nu zal gaan tussen rkvv Saenden en sv De Rijp. Wel mogen de Krommenieërs zich opmaken voor het toetje dat de nacompetitie heet.
Aankomende zondag wanneer Sporting Krommenie een vrije speelronde heeft gaat van Beek zich al voorbereiden door zich te verdiepen in de mogelijke tegenstander die uit de bus kan komen. Dat zal de waarschijnlijke nummer 12 van de derdeklasse zijn. Dit is de poule waar onder andere sc Hercules Zaandam en SVA in uitkomen. Het is allang knap dat de ploeg zo lang bovenin meedraait en er nu na jaren weer eens om promotie gespeeld kan worden, erkent de coach! Jarenlang werd er als middenmoter meegedraaid en nu gaat het weer eens ergens om. De club Sporting Krommenie is de derde grootste vereniging in de Zaanstreek en zit behoorlijk in de lift. De club die is ontstaan uit een fusie tussen G.V.O en K.V.V viert volgende week het 20 jarig bestaan. Een flink aantal nieuwe sponsoren heeft zich gemeld en ook het complex waar sinds kort een nieuw electronisch scorebord staat, ziet er nog steeds fantastisch uit. Met de uitstraling van de club zit het wel snor maar binnen een paar jaar wil de vereniging ook op sportief gebied nog wat stappen maken. Ook binnen de jeugd gaan er wat zaken veranderen en ook daarin heeft trainer van Beek een uitgesproken mening en visie. Hij kent de club al wat jaartjes omdat zijn twee zoons ook in de jeugd bij voetballen. De club wil voornamelijk voetballen met spelers die zijn opgeleid bij de club. De ambitie is om met deze jongens hogerop te komen. Het doorstromen van spelers naar de seniorenselectie is een van de pijlers binnen de vereniging. Dit gepaard met een goede begeleiding en opleiding! Of dat hogerop komen dit seizoen al lukt zal moeten blijken. Op zondag 26 mei speelt Sporting Krommenie eerst nog de laatste reguliere competitie wedstrijd van het seizoen. Dan is vv Knollendam, dat zich dan veilig kan spelen, de tegenstander op het Provily Sportpark in Krommenie.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl