zvv Zaanlandia kan wederom een punt bijschrijven

Tegen de grootste club uit de 1e klasse A trad zvv Zaanlandia aan op het zonnige maar winderige sportpark de IJ-velden aan de IJ-weg. De wedstrijd tussen sv Hoofddorp tegen zvv Zaanlandia betekende de nummer twaalf tegen de nummer zes op de ranglijst tegenover elkaar.
De thuisploeg zat nog verwikkeld in degradatie zorgen dus had zondagmiddag alle belang bij een goed resultaat. De rood blauwen waren dan ook zeer strijdbaar maar voetbaltechnisch niet bijzonder.
Het meeste gevaar kwam vanaf rechter spits Revelinio Vermeer, maar deze trof in onze Cyrille een geduchte tegenstander. Na een lastig en tam begin begonnen we na 15 minuten onze draai te vinden en konden we enige fraaie aanvallen noteren en was het Reino Kok, die uit een kansrijke positie zou gaan scoren echter verdediger Witschge dacht daar anders over en torpedeerde Reino Kok omver, het gevolg 11
meter trap en via Burak Bulduk de 0-1 voorsprong, daarna waren er diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, dit lukte helaas niet en als dan in minuut 44 Sander heel licht aanvaller Steffens pootje licht besluit de scheidsrechter de 2e strafschop te geven. Mo Chih stuurt Terry Bosma naar de verkeerde hoek in en de 1 – 1 is een feit.
Na de rust is het spelpeil bedenkelijk en gebeurt er voor beide doelen niet meer dan enige scrimmages, maar verandert de stand op het score-bord niet.
Mannen zondag de laatste thuiswedstrijd tegen het veilige gespeelde Legmeervogels, dat 1 punt minder heeft namelijk 33, dus de inzet is de 5e plek op de ranglijst. In de 3e periode staan er 6 clubs achter aanstaande kampioen Velsen met 13 en 12 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen zondag tegen Legmeervogels en de week erna op zondag 26 mei uit bij AGB in Amsterdam mag er in Zaandam stiekem nog worden gehoopt op een stuntje. Een plek in de subtop zou voor de ploeg van Ronald van Dooijeweerd een uitstekende prestatie zijn maar zover is het nog niet.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl