OFC houdt promotiedroom levend door overwinning op ADO’20

In Oostzaan dromen ze van promotie naar de 2e divisie! En zolang het nog niet gespeeld is, blijft er een kans. Met dat in het achterhoofd probeert derdedivisionist OFC alsnog een plek in de nacompetitie (of mogelijk zelfs directe promotie) af te dwingen. Daarvoor kan de ploeg van Eric Heerings zich geen puntverlies permitteren en dat gebeurde ook niet tegen ADO’20: 3-0.
Direct vanaf de aftrap maakten de Oostzaners hun intenties duidelijk. ADO’20 werd onder druk gezet en Reda Kharchouch had na zeven minuten al de 1-0 op zijn schoen, maar trof de lat. Een halfuur later was het wel raak. Tom Noordhoff schoot een vrije trap vanaf ruim twintig meter onhoudbaar voor doelman Mats van der Wijst in de kruising. Vlak voor rust werd de voorsprong zelfs verdubbeld. OFC profiteerde optimaal van geklungel in de Heemskerkse defensie en na een goede beweging tekende Edip Biberoglu van dichtbij voor de 2-0.
In de tweede helft beet ADO’20 iets meer van zich af. OFC-doelman Atam Koroglu tikte een vrije trap van Sead Mazreku over en zag Meraj Allahdad zelf te hoog mikken. In de tegenstoot gooide de thuisploeg het duel op slot. Nadat Van der Wijst de 3-0 eerst nog kon voorkomen, was de sluitpost geklopt op de inzet van Deniz Aslan. Vijf minuten voor tijd leek ADO’20 iets terug te doen, maar een eretreffer werd afgekeurd nadat een hoekschop ietwat kolderiek in het Oostzaanse doel belandde. Door de 3-0 overwinning blijft OFC (theoretisch) in de race om de prijzen. Volgende week gaan de Oostzaners op bezoek bij koploper Jong FC Volendam en moeten dan winnen om in ieder geval de derde plek veilig te stellen. Kortom er volgen naar een paar finales voor OFC en overige kopploegen. De vraag is wie er het beste met de druk kan omgaan en welke ploegen er aan het langste eind trekken. Bron; hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl