Gullit vlamt op trainingscomplex in Zaanstad

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag Maxim Gullit vastgelegd. De linksbenige verdediger van AZ Onder 19 tekende een verbintenis tot medio 2022. De 17-jarige Gullit maakte onlangs in het uitduel met FC Twente zijn debuut voor Jong AZ.
Gullit maakte in 2017 op 16-jarige leeftijd de overstap van AFC Amsterdam naar de jeugdopleiding van AZ. Dit seizoen is hij basisspeler bij AZ Onder 19. In oktober 2018 en februari 2019 werd hij opgeroepen voor een tweedaagse trainingsstage van Oranje Onder 18 op de KNVB Campus in Zeist.
Gullit: ‘Gaat snel’
“Dit is een mooi moment”, zegt Gullit. “Nu wil ik nóg harder werken om uiteindelijk in het stadion te kunnen spelen. Het gaat allemaal heel snel sinds ik bij AZ zit. Ik had niet beter kunnen wensen. Mijn doel is om nu een vaste waarde te worden bij Jong AZ.”
Huiberts: ‘Goed ontwikkeld’
“Maxim is een sterke verdediger met een echte winnaarsmentaliteit”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Het is mooi om te zien dat hij sinds zijn overstap van AFC naar AZ al in anderhalf jaar heeft laten zien dat hij potentie heeft om het eerste elftal te bereiken. Dat hebben we gewaardeerd met een contract.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl