SVA mag blijven hopen op periodetitel na winst op rkvv Volendam

In een ondanks het mooie weer troosteloos en desolaat Volendam mocht ons eerste aantreden tegen de oranjehemden. Welgeteld 20 supporters langs de lijn die op één na allemaal uit Assendelft kwamen. En toch was het gezellig want het publiek vermaakte zich vooral met de ontwikkelingen van de wedstrijden op andere velden. Zowel de eredivisie werd gevolgd alswel de eigen competitie. Jazeker, want de eigen competitie is toch nog wel boeiend voor SVA. Een periodekampioenschap zou namelijk bij winst op Volendam nog steeds tot de mogelijkheden behoren.
De ploeg van Joeri Houniet haalde een betrekkelijk eenvoudige overwinning op het door blessures gehavende rkav Volendam. Een prachtig uitgespeelde aanval leverden door een doelpunt van Stefan Waij een voorsprong op die SVA meenam de rust in. De bezoekers uit Assendleft kregen veel kansen op de 0-2, maar dat lukte allemaal net niet. Dat rkav Volendam na rust toch nog op 1-1 kon komen mocht eigenlijk niet gebeuren. Stefan Waij zorgde met een prima goal gelukkig voor de 1-2 en Stijn tekende niet veel later de 1-3 aan. De wedstrijd was gespeeld en dat rkav Volendam toch nog terug kwam tot 2-3 kon de supportersschare niet meer verontrusten. En de 3e periode? Nou na deze wedstrijd staat SVA keurig op de 2e plaats en is alles nog mogelijk. Daarom hoop de selectie dat alle leden en supporters van het vlaggeschip komende Zondag in grote getalen de laatste thuiswedstrijd komen bezoeken om de selectie tegen het onder leiding van oud SVA-trainer Carl Ern spelende sc Hercules-Zaandam naar de overwinning te helpen. Een prijs zou namelijk loon naar werken betekenen in het seizoen waarin verrassend veel punten werd gepakt en ook de kwartfinale van de beker nog werd bereikt. De ploeg versloeg goede ploegen als Elinkwijk, DEM, Koninklijke HFC 2 en strandde uiteindelijk op Fortuna W dat uiteindelijk de finale wedstrijd speelt. Of SVA in de competitie nog voor een verrassing kan zorgen door toch nog de periodetitel binnen te slepen zal zondag moeten blijken. Dan moeten de Assendelvers nog een keer alles uit de kast halen om de laatste thuiswedstrijd mooi af te sluiten.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl