Fortuna W heeft even aan winst mogen ruiken

Op bezoek bij RKZVC, een ambitieuze voetbalvereniging met ‘slechts’ 340 leden, leek het er heel even op dat er een driepunter mee terug de bus in zou gaan. Helaas was de 0-1 niet voldoende en ook de 1-2 niet. De gastheer kwam twee keer terug en zo eindigde de wedstrijd in een remise. In de opstelling geen echte verrassingen al was de basisplaats voor Kenjiro natuurlijk voor hem een mooie opsteker. Ferry Heynis en Yannick Klopper waren nog geschorst, maar voor interim-trainer Marcel Blank was het vinden van elf basisspelers geen enkel probleem.
De eerste fase van de strijd zorgde voor weinig opwinding. Het spel was aan beide zijden wat rommelig. Tot Nick Snelders in de 24e minuut een strakke vrije trap loslaat die door Robin Hoogstra simpel binnen wordt gekopt bij de tweede paal. Fortuna W blijft meer en meer druk zetten op RKZVC en krijgen wat kansen die echter niet benut worden. Vandaar dat de ruststand 0-1 is.
Al (te?) rap werd het in de tweede helft 1-1. Een voorzet van Waldo Rhebergen in de 51e minuut valt voor de voeten van Jens Schutten, die in de ontstane kluts doeltreffend af weet te ronden.
Dan ontstaat er wat rumoer. Het is RKZVC speler Michiel Krabbenborg die ongelukkig aangespeeld wordt en brengt Danyl Plasmeijer in balbezit en gevaar driegt. De verdediger trekt aan de noodrem in de ogen van de scheids. Rood is zijn ‘beloning’. Met nog 35 minuten te gaan is het meteen Nick Snelders die een vrije trap op de lat uiteen ziet spatten. De thuisploeg probeert ondanks de minderheid toch iets aanvallends neer te zetten. Wout Blasman is bijvoorbeeld dicht bij een treffer. Zijn kopbal heeft echter te weinig kracht.
Met nog tien minuten te gaan hebben wissels plaats aan RKZVC zijde. Dan is het Luuk Purvis die de 1-2 weet te scoren en lijkt de wedstrijd gespeeld.
Meteen daar op is het Wout Blasman die een voorzet van Sjors Storkhorst perfect binnen weet te koppen en is de stand weer gelijk (2-2).
Dat is dan meteen de eindstand en kijkt menig Fortunees langs en op het veld teleurgesteld. Er is naar behoren gestreden en eigenlijk een prima wedstrijd gespeeld.
Fortuna W kan met opgeheven hoofd richting nacompetitie marcheren. Dan dienen natuurlijk nog wel Hoogland en Purmersteijn verslagen te worden. Een mooie uitdaging voor de groep!
van onze verslaggever

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl