Purmersteijn (zat) op halve krachten langs PSZ

Zaandam- In een niet al te grootse wedstrijd heeft Purmersteijn (zat) afgelopen zaterdag met 0-3 bij PSZ gewonnen. Het lukte trainer Amriet Dairam ook zaterdag niet om een goed resultaat te behalen. Ook voor de oefenmeester van de Prettige Spelers Zaandam die tot het eind van het seizoen bereid is gevonden het stokje van Soeniel Nathoe over te nemen viel in de tweede seizoenshelft geen eer te behalen. Wel incasseerde het team beduidend minder tegentreffers dan de eerste seizoenshelft. Het team van de zaanse oefenmeester Lars Keppel hoefde niet al te diep te gaan op een zonnig sportpark Jagersveld in Zaandam.
In de strijd om de tweede plek van de zaterdag derde klasse A – en daarmee een gunstiger programma in de nacompetitie – heeft Purmersteijn geen fout gemaakt tegen PSZ. Op bezoek bij de degradant won de ploeg van Lars Keppel plichtmatig met 0-3. Roy Klop nam alle treffers voor de bezoekers voor zijn rekening.
Op een slecht bespeelbaar veld probeerde de rode lantaarndrager een vernedering zoals in het heen duel (19-0) te voorkomen. Purmersteijn kreeg het balbezit en de mogelijkheid om meerdere kansen te creëren. Ricardo Stam zag zijn schoten gekeerd worden door doelman Danny Moerenhout en ook Roy Klop (tweemaal), Rivelinio Groenert, Dick Bos en opnieuw Stam verzuimden tot groot ongenoegen van Keppel de score te openen.
Op slag van rust bleek drie keer scheepsrecht voor Klop. Met een schuiver bracht hij de bezoekers aan de leiding. Vrij snel na de theepauze was Klop na goed terugkoppen van Stam ook verantwoordelijk voor de 0-2. Het was zijn dag, want door zich goed vrij te spelen knalde hij in de 62ste minuut zelfs de 0-3 binnen. Bij Purmersteijn vonden ze deze voorsprong genoeg en heel rustig werd de rest van het duel zonder kleerscheuren uitgespeeld.
PSZ was al gedegradeerd en speelt nog twee wedstrijden. Volgende week 18 mei treft het EVC in een thuisduel. De week daar op volgend mogen de Zaankanters naar HCSC in Den Helder om voor de laatste keer dit seizoen in de derde klasse uit te komen.
Door de eenvoudige overwinning houden de Purmerenders de druk op nummer twee asv Wartburgia, dat één punt meer heeft. Volgende week krijgt Purmersteijn subtopper De Dijk op bezoek.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl