Fortuna W bereikt KNVB Bekerfinale

Op verplaatsing bij HSV Zuidvogels is Fortuna Wormerveer er in geslaagd een 0-2 overwinning te boeken. Dat betekent dat straks in de FINALE van de KNVB Districtsbeker zal moeten worden gespeeld tegen SV Huizen.
De keiharde klap van zondag, het 2-3 verlies tegen AWC, moest in een paar uur worden verwerkt. Vanavond volop spanning. Niet alleen Liverpool tegen Barcelona, maar ook de Wormerveerders binnen de lijnen. Twee clubs met veel overeenkomsten. Ongeveer een gelijk aantal leden (rond de 1200), prachtige accommodatie, belabberde geluidsinstallatie, wel of niet vlammen met het oog op de competitie én niemand minder dan Roelof Luinge als referee. De wedstrijd kwam maar moeilijk echt op gang. Pas na ruim een kwartier was het Zuidvogels dat een schot los liet op Gennaro Lillikwatil. Wouter van den Berg wist niet doeltreffend uit te halen. Vijf minuten later een nagenoeg identieke situatie met eenzelfde afloop. Een kopstoot uit een Zuidvogels corner gaat rakelings over het Fortuna doel.
Na bijna een half uur weet Fortuna iets dat op een offensief lijkt te ontwikkelen. Dat zorgt voor een aantal hectische momenten in het vijf meter gebied van de thuisploeg. In die fase had een doelpunt op zijn plaats geweest. Dat geschiedde in de 33e minuut was het Milan Klopper die prima wist door te zetten en dat bood Ferry Heijnis de gelegenheid de 0-1 in te schieten. Richting de pauze ontstonden nog wat kansrijke momenten die – zoals zo vaak dit seizoen – niet konden worden afgemaakt.
Het tweede bedrijf begint met een aandringend Zuidvogels. Toch wil het team van trainer Fernandez Coto niet echt gevaarlijk worden. Even dreigt er iets, maar een kluts in de Wormerveerse verdediging gaat net over het doel. Doelman Gennaro Liklikwatil weet zijn kwaliteiten weer te tonen zodat de 0 gehandhaafd blijft.
Bij tijd en wijle weet Fortuna W het initiatief stevig in handen te nemen. Een schot van Danyl pLasmeijer gaat naast, een schot van Milan Klopper over, Yannick die net naast het doel richt.
Toch test Zuidvogels de verdedigende kwaliteiten van de bezoekers. In het vijf meter gebied is het af en toe spannend, maar weet de Wormerveerse defensie overeind te blijven.
Richting het eindsignaal van arbiter Luinge, die zijn eigen wedstrijd floot, nog schoten van Nick Snelders en ‘man of the match’ Yannick Klopper gaan net naast.
Door het aandringen van Zuidvogels ontstaat er ruimte en daar weet Fortuna W in de 85e minuut optimaal gebruik van te maken. Een mooie lange aanval over diverse schijven komt via een prima actie van Yannick Klopper voor de voeten van youngster Danyl Plasmeijer die uiterst beheerst de verlossende 0-2 weet binnen te schieten.
Na het laatste fluitsignaal vanzelfsprekend volop teleurstelling aan de kant van de gastheer. De bezoekers gaan luid zingend de kleedkamer in om daar even lekker te brullen.
In Liverpool weten ze na de prachtige 4-0 winst op Barcelona een prachtig ‘You’ll never walk alone’ te zingen. Fortuna W liet een even prettig Tjikke Tjakke horen!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl