Voetbalmeiden sc Hercules-Zaandam M015-1 verrassen op hoogste niveau

Het meidenteam onder de 15 jaar (O15) van voetbalvereniging Hercules-Zaandam promoveerde begin dit jaar naar de Hoofdklasse-1. Hoger kan je als meidenteam niet ingedeeld worden door de KNVB en dat maakt sc Hercules-Zaandam MO15-1 tot het hoogst spelende team in de Zaanstreek.
Een opmerkelijk prestatie aangezien dit team bestaat uit slechts 12 speelsters en niet beschikt over een vaste keeper. Nog opmerkelijker mag genoemd worden dat het team momenteel op de 2e plaats staat en daarmee clubs met grote meidenafdelingen als Buitenveldert, SV Houten en Kolping Boys, onder zich laat. “Met slechts 12 speelsters zijn de meiden zijn zich ervan bewust dat ze niet zomaar even afbericht kunnen geven en misschien is dat wel onbewust een reden van het succes”, aldus trainer Vincent van de Logt die hieraan toevoegt dat hij het geluk heeft dat de 12 meiden ook echt goed kunnen voetballen.
Echter het is niet alleen de MO15-1 die goed gaat, ook de MO15-2 van Hercules, wat meer een vriendinnenteam is, maakt enorme ontwikkelingen door. Veel meiden uit dit team zitten nog niet zo lang op voetbal en het is opmerkelijk hoe goed zij inmiddels zijn geworden. Dit is vooral te danken aan Jimmy Weerden, de trainer die ze nu voor het tweede jaar onder zijn hoede heeft. Nadat ze vorig jaar kampioen werden, zijn ze nu ingedeeld en spelen als tweede team, tegen veel eerste meidenteams van de Zaanse buurt verenigingen.
Het is bijna geen toeval dat ook Hercules Zaandam met haar MO17-1 beschikt over een uitstekend team. Begin dit jaar promoveerde zij naar de 1e klasse en doen het in deze klasse wederom uitstekend. Met een beetje geluk hadden we bij de eerste drie gestaan, aldus trainer Carlos Couto Martins die er een portugese speelwijze op na houdt.
Voor komend seizoen is Hercules Zaandam nog wel op zoek naar meiden die de teams willen komen versterken. Met name voor de leeftijdscategroie O15. Dit geldt zowel voor meiden die op het hoogste niveau willen voetballen als voor meiden die recreatief willen spelen. “Eigenlijk is er voor alle leeftijdscategorieen nog plek, ook voor vriendinnen die met elkaar in een team willen spelen” aldus Rene Middelkoop technisch coördinator en hoofdtrainer van het damesteam, die voor zijn dames 1 ook nog wel wat speelsters kan gebruiken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl