Donkere wolken voor Fortuna W

Op de 74e Bevrijdingsdag was het op het Watering complex van Fortuna Wormerveer een soort van heen en weer. De strijd tussen AWC en Fortuna W kende verschillende momenten. De ruststand was 2-3 in het voordeel van de ploeg uit Wijchen. Daar is de tweede 45 minuten geen verandering in gekomen en besloot de Fortuna familie deze dag in mineur. Niks geen bevrijdend gevoel.
Bij aftrap stonden er nog vier finales op het menu. Zondag 5 mei was de eerste onder leiding van interim trainer Marcel Blank. Tegenstander AWC is aardig op weg zich veilig te spelen, maar dient nog wat punten te sprokkelen.  Om daar helemaal zeker van te zijn. De uitwedstrijd wisten ‘we’ nog zeer overtuigend met 2-5 te winnen. Hoe tijden kunnen veranderen?
Dat Wijchense streven valt meteen op. Al na vier minuten moet doelman Rik Remmelzwaal handelend optreden als Rico Timmermans vlak voor hem verschijnt. Daar blijft het even bij. Wat volgt is een fase waarin het alle kanten op kan gaan waarbij het middenveld veelvuldig bezocht lijkt te worden.
In de 22e minuut is het uit het niets Jorn Reuvers die na een vrije trap de 0-1 binnen tikt. Die vrije trap was door Remmelzwaal niet helemaal onder controle te krijgen waardoor er ‘vrij goedkoop’ gescoord kon worden. Die tik kreeg vlak daarna een vervolg als diezelfde Reuvers de 0-2 binnen schiet. Ook dat oogde vrij eenvoudig. Op de klok staan dan 32 speelminuten.
De Wormerveerders richtten zich weer op en Sander van de Poll leek op weg te gaan naar de eerste treffer. De doelman wist dat met een laatste krachtsinspanning te verhinderen. Waarom de Fortunees toen geel kreeg? Vlak daarna ging Milan Klopper onvrijwillig onderuit in de 16 maar de referee zag daar geen kwade bedoelingen in. Het was diezelfde Klopper die vlak daarvoor na een prima actie zijn broer Yannick op maat wist te bedienen en de 1-2 was daar het vervolg van.
Daarmee was de koek nog niet op. Danyl Plasmeijer slalomde door de AWC defensie en wist met een magnifieke lob de AWC doelman te verschalken (2-2). Op de klok dan 36 minuten.
Nog voor rust was het Job van de Groes die een counter van de gasten puntgaaf wist af te ronden zodat de rust aanbreekt met een 2-3 achterstand.  
In de rust wisselde trainer Blank Derrin Wijdenbosch voor Ian MacDonald en moet er ‘gepompt’ gaan worden om een draaglijk resultaat te bereiken. Het is toch AWC dat als eerste gevaarlijk dreigt te worden, maar de schoten gaan voorlangs of eindigen in het zijnet. Pas in de 71 e minuut weet Fortuna echt aan te dringen en komt Yannick Klopper vrij in de 16. Ook Luuk Purvis kopt goed, maar rakelings naast. Het geeft de Wormerveerse burger wat moed.
Dan is het op zeker moment de grensrechter die een aantal keer behoorlijk meer ziet dan menig Fortunees langs de lijn en in de dug out. Aanvoerder Milan Klopper wordt een aantal keren afgevlagd waar menig kenner een vraagteken bij plaatste. ‘Op Bevrijdingsdag mag je vlaggen……maar dan wel met de juiste vlag’ zo luidde het commentaar rond het veld.
In de 75e minuut schiet Nick Snelders een vrije trap op de paal, gaat Luuk Purvis goed door en kopt Sander van de Poll over. AWC blijft loeren op de uitval en dat brengt Boy Visser nog oog in oog met Rik Remmelzwaal. Bij Fortuna lijkt het geloof op een beter resultaat toch te ontbreken. De lichaamstaal zegt wat dat betreft alles. Tot en met het eindsignaal zijn er allerlei situaties die zorgen voor opwinding, maar gejuich vanwege doelpunten blijft uit.
De nederlaag is een feit. Nog drie finales te gaan. Die winnen is bittere noodzaak geworden. Dinsdag wacht nu eerst de halve finale om de KNVB beker tegen en bij Zuidvogels in Huizen. Op zich een unieke situatie voor de Gladoren. Nog nimmer wisten zij zo ver door te dringen in het bekeravontuur.
RESTEREND COMPETITIEPROGRAMMA:
12 mei 2019: RKZVC-Fortuna Wormerveer
19 mei 2019: Fortuna Wormerveer-Hoogland
26 mei 2019: Purmersteijn-Fortuna Wormerveer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl