Jong AZ sluit af met zege op Sparta

ZAANSTAD- Jong AZ heeft het seizoen vrijdag op fraaie wijze afgesloten. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk won op het eigen AFAS Trainingscomplex met 3-2 van Sparta. Myron Boadu startte in de basis.
Jong AZ kwam sterk uit de startblokken en raakte al in de derde minuut de lat. Ondrej Mihálik schoot van buiten het strafschopgebied op het ijzerwerk. Even later was het wel raak via Jeremy Helmer; de nummer tien rondde een teruggetrokken voorzet van Joerie Church af. Het antwoord van de nummer twee kwam echter snel: Lars Veldwijk trok de stand gelijk.
Koelbloedige Reijnders
Veldwijk kreeg na de 1-1 twee forse kansen op een Rotterdamse voorsprong, maar zag Jasper Schendelaar en de paal in de weg staan. Tijjani Reijnders toonde zich hierna koelbloediger door het strafschopgebied binnen te dribbelen en zijn achtste goal van het seizoen tegen de touwen te schieten.
Rekening
Peer Koopmeiners en Boadu – die een uur speelde – waren voor het rustsignaal dicht bij het vergroten van de Alkmaarse voorsprong. Dit lukte niet en daarvoor kreeg Jong AZ vroeg in de tweede helft de rekening gepresenteerd: Veldwijk kopte raak uit een corner. Sparta leek hierna door te drukken, maar de 2-3 bleef uit.
Op zoek
Beide teams gingen op zoek naar de winnende. Reijnders rook aan zijn tweede, Schendelaar redde op een schot van Edouard Duplan en een inzet van de vooraf als Beste Talent van de vierde periode gehuldigde Goudmijn werd van de doellijn gehaald. Uiteindelijk was het Helmer die voor 3-2 zorgde door een voorzet van Mauro Savastano prachtig binnen te volleyen. Nu hield Jong AZ de voorsprong wel vast, mede dankzij een knappe save van Schendelaar op een kopbal van Levi Bouwense.
Stam: ‘Sluiten positief af’
“We sluiten een intensief seizoen positief af met zeven punten in de laatste drie duels”, zei Stam. “Als je de laatste wedstrijd bovendien wint van de nummer twee, dan kan je best tevreden zijn. We hebben in de tweede seizoenshelft ook absoluut progressie geboekt. Ter illustratie: voor de winterstop pakten wij tien punten, erna 23. Al met al kunnen we niet spreken van een topseizoen, maar we hebben wel een aantal jongens die nadrukkelijk op de deur kloppen bij AZ 1. En daar doen we het uiteindelijk voor.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Sparta Rotterdam 3-2 (2-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Léon Bergsma, Justin Bakker, Mauro Savastano; Peer Koopmeiners (69. Mees Kaandorp), Jeremy Helmer, Kenzo Goudmijn (86. Jamie Jacobs); Ondrej Mihálik, Myron Boadu (62. Jelle Duin), Tijjani Reijnders.
Opstelling Sparta Rotterdam: Tim Coremans; Lorenzo Soares Fonseca (64. Levi Bouwense), Dries Wuytens, Dirk Abels, Giliano Wijnaldum; Adil Auassar, Deroy Duarte, Gregor Breinburg; Royston Drenthe (73. Halil Dervisoglu), Lars Veldwijk, Edouard Duplan (62. Ragnar Ache).
Scoreverloop: 9. Helmer 1-0, 17. Veldwijk 1-1, 23. Reijnders 2-1, 47. Veldwijk 2-2, 70. Helmer 3-2.
Gele kaarten: Church, Goudmijn (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Alex Bos.
Toeschouwers: 500.bron az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl