Geernaert ook volgend seizoen bij VVA

ASSENDELFT Als een samenwerking goed bevalt moet je niet te lang twijfelen om daar vooral mee door te gaan. In dit geval is het een blije preses Jan Schavemaker die namens de voetbalvereniging Assendelft verheugd is dat hoofdtrainer Alex Geernaert zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw jaar van samenwerken.
Geernaert gaat daarmee zijn tweede seizoen bij de zwartwitten in. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij vv Assendelft startte hij in de wetenschap dat er na de degradatie uit de eerste klasse een flinke klus wachtte. Diverse routiniers gaven aan te stoppen hetgeen het inpassen van de jeugd noodzakelijk maakte.
Gelukkig kent Geernaert de klappen van de zweep. Niet voor niets is hij al ruim 20 jaar docent lichamelijke opvoeding op Compaen in Zaandam. Na één seizoen Westzaan stapte hij over naar Assendelft. Voor Alex zelf was die stap logisch maar niet eenvoudig: “Mijn ambitie om op het hoogst mogelijk niveau te werken heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”
Na een stroeve start is de ‘motor’ goed gaan draaien. De tweede periodetitel werd zelfs een prooi en dat was iets wat eigenlijk niemand bij de club voor mogelijk had gehouden. Jan Schavemaker: ‘Alles bij elkaar zijn we uitermate tevreden. Een buitengewone prestatie in onze ogen. Vandaar dat we het contract graag verlengen. We hebben in Alex een uiterst ambitieuze trainer die ongetwijfeld nog een paar stappen hoger zal gaan zetten. Of dat met VVA is weten we niet, maar komend seizoen gaan we op de ingeslagen weg door.’
Van onze verslaggever
Foto Marijke Bosman onderschrift:
Een blije Geernaert na het behalen van de 2e periodetitel in de uitwedstrijd tegen SVW’27.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl