rkvv Saenden heeft regie in eigen handen

Wormerveer. In de vierde klasse B stond afgelopen zondag een inhaalwedstrijd, de dag na Koningsdag op het programma voor rkvv Saenden en RWZ. Dit was volgens rkvv Saenden-trainer Rene Reijinga verre van ideaal. Toch won zijn ietwat brakke ploeg gisteren overtuigend met 4-0 van Rood-Wit Zaanstad.
„Ik ben na het behalen van deze zege erg blij”, vertelde een opgeluchte oefenmeester. „Want voorafgaand aan het duel was ik angstig. Ik kan het de jongens moeilijk verbieden om te gaan feesten op Koningsdag. Je hoopt dan maar dat het de volgende dag niet al te negatief uitpakt op het veld. Gelukkig was dit niet het geval. Nee, ik was zelfs aangenaam verrast.”
De thuisspelende ploeg liet zich vanaf minuut één zien op de grasmat en ging fanatiek op zoek naar de voorsprong. Toch gingen de spelers van Reijinga met een 0-0 stand de kleedkamer in.
„Ik hoopte maar dat die ruststand niet al te veel in de koppies zou blijven hangen en dat ze de tweede helft de rust zouden bewaren. Ik zei het in de kleedkamer natuurlijk niet, maar ik was erg gespannen voor de tweede helft.” Dat gevoel bij Reijinga verdween echter snel nadat Stanley Louhatapessy de 1-0 benutte vanuit een strafschop.
Voor trainer Faruk Kibaroglu van Rood-Wit Zaanstad was het een zwarte dag. „Wat een rampzalig verlies. De eerste helft speelden we aardig, maar in de tweede helft lieten we ons kennen. Door teleurstelling bij mijn spelers gaven we de doelpunten zo cadeau.’’
Saenden-RWZ 4-0.
Doelpunten Saenden: Louhatapessy (2), Araujo Poyato (2).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl