Pijnlijke nederlaag SVA bij Limmen

In Limmen ging SVA afgelopen zondag hard onderuit. Het verloor met maar liefst 5-0 van de plaatselijke vv. En dat was een gevoelige tik voor SVA. De ploeg uit Assendelft stond er in de derde periode het beste voor van allemaal, gevolgd door de tegenstander van afgelopen zondag. Door de nederlaag is SVA in de periodestand weggezakt naar plaats vijf. Met nog drie wedstrijden te gaan is een plaats in de nacompetitie nu heel ver weg.
,,En dat is wel teleurstellend”, concludeerde Joeri Houniet. ,,Dit was een cruciaal duel en als je dan zo wordt afgestraft komt dat hard aan. vv Limmen pakte de duels wel goed aan in tegenstelling tot ons. En dat verbaasde me nogal.”
Een verklaring zoeken is moeilijk voor Houniet die het niet op Koningsdag wilde gooien. ,,De zware bekerwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer van tien dagen geleden dreunt nog altijd door. We zijn nu niet fris en ik mis een paar spelers. Vooral het ontbreken van de geblesseerde Stefan Seijs is een groot gemis.”
vv Limmen begon scherp aan de wedstrijd en na tweeënveertig seconden moest Max Boon, doelman van SVA, de bal al uit het net halen. Jan Welboren van vv Limmen rondde een actie die hij zelf inzette vanaf de linkerkant schitterend af door de bal in de kruising te krullen.
Na een kwartier kreeg SVA de gelijkmaker in de schoot geworpen na een uitglijder van Job Min van vv Limmen, maar de buitenkans was niet aan Stefan Waij besteed. Waij ging alleen op Randy Scheerman af, wilde de doelman van vv Limmen omspelen maar had niet gezien dat aanvoerder Wouter Koot van vv Limmen in de buurt was gekomen en de bal kon wegschieten. In de vlijmscherpe aanval die volgde verdubbelde Jaap Menick de score. In plaats van 1-1 keek SVA tegen een 2-0 achterstand aan en daar is de ploeg eigenlijk niet meer overheen gekomen. Nog voor de rust bracht Jan Welboren nogmaals via een afstandsschot de ruststand op 3-0.
Joeri Houniet paste in de rust een opvallende wissel toe. SVA had immers doelpunten nodig, maar Jeroen de Louw (dit seizoen al goed voor veertien competitietreffers) bleef in de kleedkamer. Voor hem in de plaats kwam Gido Bouw. ,,Ik had er nog veel meer kunnen wisselen”, begon Houniet zijn verklaring. ,,Jeroen is een echte spits en maakt makkelijk zijn doelpunten. We wilde in de tweede helft iets forceren en meer druk naar voren zetten en daar had ik een ander type spits voor nodig.”
Bouw was halverwege de tweede helft dicht bij een treffer na een mislukte worp van Scheerman, maar hij profiteerde niet van het slippertje van de doelman van vv Limmen waardoor het laatste verzet van SVA wel was gebroken. ,,Misschien is het nog niet helemaal voorbij”, besloot Houniet zijn verhaal. ,,Zolang er een kans is, zullen we ervoor blijven strijden.
SVA: Max Boon, Nick de Waart, Filmer, Hoogstra, Silvis, Davids, Van Egmond (Coen de Waart), Waij, Rijkhoff, De Louw (Bout), Stef Boon (Van de Staak). Bron: nhd