Zaandam pakt de gewenste overwinning tegen Marken

FC Zaandam – SV Marken 4-0 (2-0)
Zaterdag stond er een belangrijk duel op het programma voor de Zaandammers in de strijd tegen nacompetitie. Vorige week knalden de mannen van Miel Mans over OFC heen met 1-7 met een weergaloze Jesse Kramer. Maar zaterdag stond er een sterkere tegenstander op het programma,SV Marken. Terug in de selectie Erkan Guzhan,Lars van Vliet en Elias Clement. Beide teams kunnen de mouwen in het paasweekend opstropen en dan uitrusten tot 11 mei, met 2 vrije weekenden in het vooruitzicht.
De warmte was zaterdag ook nog een extra tegenstander voor beide teams. Ook vandaag werden er dus drinkpauzes ingelast door de uitstekend fluitende scheidsrechter Stuurman.
Bij sv Marken staat oud eerste elftal speler Jeffrey Koreman in het doel.
Voor de 1e drinkpauze een zeer gedreven FC Zaandam. Na een afstandsschot was het bijna snel 1-0 voor de thuisclub maar Jeffrey Koreman kon redding brengen.
Maar als een duiveltje uit een doosje was het weer Jesse Kramer die de 1-0 op het scorebord kon zetten na een afgeketste bal.
Koud een minuut later na een voorzet van Mounir Raji was het wederom Jesse Kramer met zijn 7e doelpunt in twee wedstrijden. Jesse Kramer had het ook vandaag op zijn heupen.
Niet veel later was het diezelfde Kramer die veel sneller was dan de rechtsachter van SV Marken, keeper Jeffrey Koreman kon redding brengen.
De lange spits van Marken kwam centimeters te kort om de partij spannend te maken!
Jesse Kramer had kort voor rust ook nu een hattrick kunnen maken maar zijn levensgrote kans schoot hij voorlangs.
Het was al snel duidelijk dat sv Marken weinig illusie had op een goed resultaat want het trof een veel beter FC Zaandam met 11 spelers die uiterst scherp waren de eerste 45 minuten. De bezoekers hielden de schade beperkt tot aan de rust met een 2-0 stand.
Jesse Kramer bleef achter in de kleedkamer en werd gewisseld voor Lucas Wijkstra. FC Zaandam kwam op een zeer comfortabele voorsprong voor de immer hardwerkende motor in de ploeg Lucas Wijkstra.De achterhoede stond bij de thuisploeg als een huis en keeper Jory Witlam voorkwam de 3-1 met een uitstekende redding echter liep hiermee een blessure op.
Na een korte verzorging kon Jory Witlam weer verder spelen. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Serdar Öztürk die na een handsbal in het strafschopgebied van sv Marken een penalty mocht nemen. Bij afwezigheid van aanvoerder Iwan Axwijk die normaal de penalty’s neemt was het nu de beurt aan Serdar Ozturk. Onder enorm gejuich stelde Serdar de overwinning veilig door binnen te schieten en de stand op 4-0 te zetten.
Trainer Miel Mans gaf zijn ploeg een groot compliment na een goed gesprek met elkaar en de technische staf. Het resultaat mocht er zijn met 2 behaslde overwinningen op rij. Met 30 behaalde punten en de toezegging van trainer Mans om het water in te springen bracht het de stemming er nog beter in.
Opstelling:
Jory Witlam, Danny Boelhouder, Bodhi Smis, Maarten Mans, Bart van de Woude, Brian Klein Reesink, Gijs Gastkemper, Mounir Raji. Zino Hartgers, Erkan Malcoc Jesse Kramer 46e minuut Lucas Wijkstra. Luuk Steenkamp, Serdar Öztürk,
Wissels: Ori Hoogland, Maarten Mans,Luuk Steenkamp, Erkan Malcoc, Lars van Vliet, Lucas Wijkstra

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl