Jong AZ ontvangt MVV vrijdag

ZAANSTAD- Jong AZ jaagt de laatste vier duels van het seizoen er in de komende twee weken doorheen. Om te beginnen neemt de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk het vrijdag op tegen MVV. In Zaanstad wordt om 20:00 uur afgetrapt.
Jong AZ kent over de laatste drie maanden gezien een uitstekende thuisbalans. De beloften traden sinds begin februari zes keer aan op het AFAS Trainingscomplex en bleven vijf keer ongeslagen (twee zeges, drie remises), maar verloren wel het meest recente duel. Vorige week was RKC Waalwijk met 2-4 te sterk.
Beter doelsaldo
De Alkmaarse talenten staan vier duels voor het einde van het seizoen achttiende en hebben nog de stiekeme hoop een plekje te stijgen. Daarvoor zal het team wel vol aan de bak moeten, want de achterstand op FC Dordrecht bedraagt zes punten. Voordeel voor Jong AZ is het iets betere doelsaldo.
Sterrendragers
MVV is nog volop in de race om een ticket voor de play-offs. De formatie van Ron Elsen staat veertiende en heeft een gat van drie punten te dichten ten opzichte van de eerste plaats die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. De Sterrendragers stonden er overigens vele malen florissanter voor, maar pakten slechts vijf punten in de laatste acht duels.
Weigelt
In november hielden Jong AZ en MVV elkaar in evenwicht. Op Limburgse bodem opende de thuisploeg op slag van rust de score via Koen Kostons. De bezoekers knokten zich in het tweede bedrijf naar een verdiend punt. Henri Weigelt tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker.
Arbitraal kwartet
De wedstrijd in Zaanstad staat onder leiding van Christian Mulder. De 28-jarige scheidsrechter uit Uithuizen wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Erik Koopman en Stefan de Groot. Wouter Wiersma is de vierde official.
Live
Kaarten voor het treffen met MVV kosten € 5 en zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Het duel in de 35e speelronde van de Eerste Divisie is ook ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX.
Kampioenswedstrijd
Drie dagen na het treffen met MVV gaat Jong AZ op bezoek bij FC Twente. Niet zomaar een uitduel, want de Tukkers kunnen die middag kampioen worden. Dat zou overigens ook deze vrijdag al kunnen gebeuren. Dan komt Twente zelf niet in actie, maar concurrent Sparta wel.
Eindhoven en Sparta
Na het treffen met Twente speelt Jong AZ nog twee duels. De jongelingen gaan op vrijdag 26 april op bezoek bij FC Eindhoven en sluiten het tweede seizoen in het betaald voetbal af voor eigen publiek. Op vrijdag 3 mei is Sparta de tegenstander in Zaanstad.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl