Jong FC Volendam in slotseconde onderuit

Waar Jong FC Volendam uitstekende zaken had kunnen doen met het oog op het kampioenschap is na dit weekend alles nog spannender geworden. Door een 1-0 nederlaag in de slotseconde van de wedstrijd, ziet de ploeg van Johan Steur zowel UNA als TEC nu drie punten naderen.
Voor de wedstrijd waren twee spelers niet helemaal zeker om van start te kunnen gaan. Van deze twee bleek alleen Dani van der Moot in de warming-up toch niet fit genoeg om te kunnen spelen. Met Max Veerman in de basis ging de wedstrijd vervolgens van start. De eerste grote kans was voor Jong FC Volendam. Op een paar meter van de goal van TEC schoot Gerry Vlak echter hoog over. Nadat Derry John Murkin een inzet door de keeper gekeerd zag worden was het de beurt aan TEC. Emre Gurcuoglu schoot op de kruising en de rebound werd door Wimilio Vink naar de goal van Nordin Bakker gekopt. Die zelfde Nordin Bakker voorkwam na een half uur spelen dat Serhat Koç de 1-0 binnen schoot. Oog in oog met onze doelman kwam Nordin Bakker als winnaar uit de strijd. Daardoor werd de rust dan ook met een 0-0 stand bereikt.
Nadat TEC wat beter uit de kleedkamer was gekomen als Jong FC Volendam kwamen er na ruim een kwartier spelen toch wat mogelijkheden. Maar Brian Plat zag een inzet gered door de doelman en Derry John Murkin mikte te hoog. Kort voor tijd was het Serhat Koç die nog in de buurt van de 1-0 kwam, maar de Volendamse verdediging kon net op tijd ingrijpen. Diep in de extra toegevoegde tijd kreeg de thuisploeg nog een vrijetrap te nemen. Deze werd bij de tweede paal geslingerd en terug gekopt naar de eerste. Hier stond Obi Onyeike klaar om de spanning in de Derde Divisie helemaal terug te brengen: 1-0. Direct na deze goal floot scheidsrechter Tunnissen af. Een hele zure middag voor Jong FC Volendam, maar desondanks staat de ploeg nog altijd aan kop van de ranglijst. UNA is dankzij een 1-2 zegen bij HBS nu tot op drie punten gekomen en TEC staat op vier punten. Echter heeft TEC nog een wedstrijd extra te spelen. Deze inhaalwedstrijd, thuis tegen Quick, wordt op Tweede Paasdag gespeeld. Komende zaterdag gaat Jong FC Volendam eerst kijken hoe UNA (thuis tegen JVC Cuijk) en TEC (uit tegen Blauw Geel ’38) het doen. Want die spelen hun wedstrijden zaterdag gewoon om half drie. Jong FC Volendam speelt pas om zes uur in eigen huis tegen Quick ’20. De heenwedstrijd was de 4-4 met de gelijkmaker van Nordin Bakker diep in de extra tijd. Laten we het zaterdag maar anders doen…
Opstelling TEC: Sebastiaan van der Sman, Gregory Viereck, Migiel Zeller, Bart Westerlaken, Serhat Koç, Robby Holder, Nick Hak (73. Kurtley de Windt), Matthijs van Gessel, Emre Gurcuoglu (78. Thomas Horsten), Wimillio Vink, Obi Onyeike
Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Alex Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Joey Veerman, Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Gerry Vlak, Derry John Murkin, Max Veerman
Scheidsrechter: N.H.H.J. (Nick) Tunnissen (Venray)
Scoreverloop: 90+4. Obi Onyeike 1-0
Gele kaart: Nick Hak
15 april 2019 / Derde Divisie Zondag, TEC – Jong FC Volendam 1-0 (0-0)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl