Woensdagavond bekerkraker tussen Fortuna W en SVA

Als een voetbalseizoen zijn de ogen nooit echt gericht op de KNVB beker. De interesse daarvoor groeit echter gestaag als er een aantal rondes worden overleefd. Nu de kwartfinale bereikt is grijpt het bekervirus snel om zich heen. De Zaanse derby tussen Fortuna Wormerveer en SVA is dan ook een heel aantrekkelijk affiche.
De situatie bij Fortuna W, uitkomend in de Hoofdklasse A, is genoegzaam bekend. Er is sprake van een wisselend seizoen. De meeste wedstrijden werden of nipt gewonnen dan wel verloren. Pas in de laatste fase van de competitie moesten de Wormerveerders (te?) grote nederlagen slikken. Het maakt dat de ploeg van trainer Martin de Groot in de bedreigde zone dreigt te raken. Van de 16 ploegen degraderen twee ploegen direct terwijl er ook twee ploegen via de nacompetitie mogen trachten het vege lijf te redden. Op dit moment staat MSC elfde (30 punten) gevolgd door Fortuna W met 27 punten op de gedeelde twaalfde plaats samen met AWC. Onder hen dan nog Achilles 1894 (24 punten), De Bataven (22 punten) en rode lantaarndrager RKHVV (11 punten).
De tegenstander van woensdagavond komt uit in de derde klasse B. De Assendelvers doen nog volop mee in de derde periode ondanks het 1-1 gelijke spel bij en tegen Egmondia in het mooie duinpannetje.
Vorig jaar promoveerde SVA onder leiding van Carl Ern – nu trainer van competitietegenstander Hercules Zaandam – van de vierde naar de derde klasse.
Het seizoen 2018-2019 is voor de SVA selectie inmiddels 21 wedstrijden jong en met nog 5 wedstrijden te gaan staat het elftal momenteel op een solide achtste plaats. Met weinig kans op ingehaald te worden kan het zomaar met een paar overwinningen in de Top 4 belanden.
In de beker draait de roodwitte brigade prima. Het bekersucces is nog niet afgelopen. Na de uitschakeling van o.a. Elinkwijk, hoofdklasser DEM én het reserve elftal van de roemruchte club Koninklijke HFC in ware voetbalkrakers op het eigen complex wacht trainer Joeri Houniet met zijn team nu de uitdaging om woensdag 17 april bij wederom een hoofdklasser te stunten en zo het bekersprookje compleet te maken.
In Assendelft is men, net als in Wormerveer al volop bezig met het nieuwe seizoen. Zo werden net na de winterstop mondelinge akkoorden bereikt met de trainers Joeri Houniet en Kadir Yilmaz om ook volgend seizoen met elkaar door te gaan. Houniet mag dan een uiterst jonge trainer zijn, op zijn CV heeft hij al het nodige materiaal staan dat indruk maakt. Per mei 2018 is hij de hoofdtrainer van SVA. Kadir Yilmaz kennen we nog van de jeugdopleiding van WFC.
Een andere bekende is René Beerepoot. ‘Beer’ gaat door bij de selectie als assistent van de hoofdtrainers waar hij ook als vraagbaak fungeert met al zijn trainerservaring.
Dan is er ook nog sprake van een soort trainersruil. Huidig SVA keeperstrainer Rob Al zal komend seizoen volop bij Fortuna W aan de slag gaan. Bij de zoektocht naar opvolging van Rob kwamen de SVA‘ers eigenlijk snel in gesprek met Marcel van Silfhout. Marcel is momenteel nog werkzaam in deze rol bij Fortuna. Inmiddels is de overgang geconcretiseerd. De overgang is op zich niet zo vreemd. Marcel heeft binnen de Assendelver selectie wel een band omdat zijn schoonzoons Sebbe en Stijn er deel van uit maken. Na twee gesprekken en wat nadenken gaf Marcel aan dat het moment daar was om ‘zijn cluppie’ Fortuna na bijna 20 jaar met een kort uitstapje naar WSV’30 te verlaten.
In deze kwarfinale is het programma
17 apr 20.00 uur Fortuna Wormerveer – SVA.
17 apr 20.00 uur Grasshoppers – SDO.
17 apr 20.00 uur Huizen – JOS Watergraafsmeer.
17 apr 20.00 uur Zuidvogels – SVL.
De winnaars van deze ronde gaan door naar de halve finale. Al die ingrediënten maken dat het woensdagavond wel eens volle bak kan worden op het Watering complex van Fortuna Wormerveer.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl