Wijndal: ‘Moet geduld hebben’

ALKMAAR- Tegen De Graafschap stond hij voor het eerst dit Eredivisie-seizoen in de basis: Owen Wijndal (19). De jongste AZ-debutant ooit over het spelen in de Keuken Kampioen Divisie en het wachten op zijn kans in AZ 1. “Ben er klaar voor.”
Ben je tevreden met je optreden in Doetinchem?
“De uitslag is natuurlijk erg teleurstellend en onnodig. We gaven nagenoeg niets weg en dan is een late tegengoal ontzettend zuur. Over mijn eigen prestatie kan ik redelijk tevreden zijn. Natuurlijk had ik nog wel een assist of een goal op mijn naam willen zetten, maar verdedigend ging het prima.”
John van den Brom zegt dat je na de afsluitende training regelmatig naar hem toekomt om te zeggen dat je er klaar voor bent.
“Haha, dat klopt. Maar het is ook echt zo. Als de trainer denkt: ‘Ik moet Owen laten spelen’, dan ben ik er klaar voor. Ook omdat ik vaker wil spelen in het eerste. Dan moet ik de trainer het gevoel geven dat ik er graag in wil staan. Voor nu moet ik dus nog geduld hebben en mijn kans pakken als die komt.”
De minuten maak je nu vooral in Jong AZ. Hoe anders is het niveau in de Keuken Kampioen Divisie?
“Daar doen spelers af en toe dingen die je niet echt verwacht. Dat komt ook een beetje omdat ik standaard met het eerste train op Eredivisie-niveau. Tegen beloftenploegen is het wel iets anders, zij proberen ook wat meer te voetballen en spelen minder lange ballen. Ik leer dan ook het meest op het fysieke gebied. Als een ploeg wel de lange bal speelt, dan moet ik het duel goed aan kunnen gaan.”
Om Wijndal nóg beter te leren kennen, schotelden we hem enkele zinnen voor die hij moest afmaken.
Deze teamgenoot voelt mij perfect aan…
“Des Kunst. In de jeugd speelde ik linksback en hij linksbuiten. Dat was altijd heerlijk samenspelen.”
In deze competitie zou ik perfect passen…
“La Liga. In de Spaanse competitie wordt over het algemeen wat ander voetbal gespeeld, wat technischer. Dat past denk ik bij mij. Maar Engeland lijkt me ook fantastisch, mede door alles om het voetbal heen.”
Tegen deze voetballer kijk ik op…
“Marcelo van Real Madrid. Zijn voetballende kwaliteiten zijn top. Hij speelt op dezelfde positie.”
bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl