ZCFC knokt zich naar overwinning op Reiger Boys

Toen na 20 minuten in de 2e helft Reiger Boys met een zondagsschot de 1-3 aantekende, dachten de trouwe supporters: weer een nederlaag. Maar toen een paar minuten daarna de 2-3 dankzij Brian Meijer tot stand kwam, vocht ZCFC zich naar de 4-3 overwinning. Een verdiende overwinning. Brian Meijer was “de man of the match”: hij maakte alle vier doelpunten. Hij opende in de 1e helft de score door zich vrij te spelen en de keeper te verrassen met een mooie lob. Maar al snel liet Reiger Boys, voor rust niet de mindere ploeg, de 1-1 aantekenen. ZCFC speelde met de zelfde strijdlust als tegen HBOK vorige week. Als verzorgd voetbal niet lukt, telt slechts één ding: vechten voor een goed resultaat.
Op de trainingen laat ZCFC de meest fraaie combinaties zien, maar nu er degradatiezorgen zijn, weten de spelers dat duels winnen, opportunistisch voetbal soms, nodig is om te winnen. Pech was er na rust door een bal op de lat van Erno en toen Reiger Boys op 1-3 kwam, streed ZCFC onverminderd door, met nu Marouane en Björn als invallers. Het werd vij snel 3-3, door Brian, doelpunten die door de grote druk op het doel van de tegenstander ontstonden. De euforie was groot en intens toen in de 90e minuut na een bal tegen de lat Brian de bal intikte en voor 4-3 zorgde. ZCFC boekte pas de 2e thuisoverwinning sinds september 2018! ZCFC speelde met Jesper Jonker op doel, achter Rutger de Vos, Chris Visser, Maurice Stor(Björn Keetbaas), Jacco Munscher, midden Jens Winkel(aanv.), Jordan Butter(Marouane el Abrahami), Jesse Knibbe(Hiddo Haanstra), en voor Brian Meijer, Erno Vreugdenhil en Bruce Harrems.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl