Sporting Krommenie pakt koppositie na eenvoudige overwinning.

De toegestroomde supporters van beide clubs kwamen in dikke jassen naar het Provily Sportpark, daar het in de wind erg koud was, maar in de luwte van de gezellige kantine konden de jassen al snel uit.
Sporting Krommenie speelt voor het kampioenschap dit jaar en Sporting S moest punten halen om niet te degraderen. Het was niet erg zichtbaar dat Sporting S er alles aan wilde doen om degradatie te voorkomen en Sporting Krommenie, dat ook niet erg geconcentreerd speelde, nam vanaf de aftrap het initiatief. Dit leidde al gelijk tot een aantal kansen voor Sporting Krommenie. In de 8ste minuut werd een lage voorzet van links gecontroleerd door Kevin de Wit die met een afgemeten rollertje in de uiterste hoek als eerste doel trof. 1 – 0. De wedstrijd kabbelde zich voort met een machteloos Sporting S en een slordig spelend Sporting Krommenie. Na ongeveer een kwartier weer een aanval over links van Sporting Krommenie die voor de voeten van Roel Meijns kwam. Deze haalde uit tegen de laatste man van Sporting S om de terugkaatsende bal hoog over te mikken. Volgens een ingewijde langs de lijn kon hij er niks aan doen, want hij had nieuwe schoenen en was vergeten de doos van zijn schoenen af te halen. Hier niet door gedemotiveerd bleef Sporting Krommenie aandringen. Na een half uur werd Kevin de Wit gelanceerd door Velletri. De Wit werd op zijn beurt omvergelopen net binnen het strafschopgebied waarbij de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. De penalty werd onberispelijk door Pirovano ingeschoten 2-0. Hierna volgde nog een afstandsschot van Meijns die op de paal belandde en vlak voor rust soleerde de rechtsback van Sporting Krommenie, Job Groot, door de linies van Sporting S om af te leggen op Velletri die goed wegdraaide bij zijn tegenstander en het derde doelpunt in de eerste helft maakte. 3-0.
De schrijver van dit epistel was nog niet terug vanuit de rust toen Kevin de Wit alweer gebruik maakte van slordig wegwerken in de verdediging van Sporting S en door de benen van de goalie 4-0 aantekende. Hier was de keeper van Sporting S zo van in de war dat hij in de volgende aanval van Sporting Krommenie Roel Meijns opzij duwde in plaats van de bal te pakken. De penalty werd benut door Kevin de Wit die hiermee een hattrick op zijn naam zette. Na dit doelpunt genoten de talrijke supporters meer van het weer dan van het vertoonde veldspel. Beide elftallen berusten zich in de stand en op een afstandsschot van Lars Issing van Sporting S na gebeurde er niet veel meer op het veld. Dit duurde voort tot 10 minuten voor tijd, toen werd Pirovano vrijgespeeld en zijn voorzet belandde op de net ingevallen Thomas van Eig die onhoudbaar de eindstand inkopte. 6-0 Door het verlies van rkvv Saenden in de allerlaatste minuut tegen mede titelkandidaat sv De Rijp nam Sporting Krommenie de koppositie over van de gladoren en vergrootte daarmee de spanning om het kampioenschap.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl