OFC (zaterdag) gevloerd door Jesse Kramer en FC Zaandam

OFC zaterdag 1 is voor 99 procent zeker uit de zaterdag tweede klasse A gedegradeerd. De Oostzaners hebben rekenkundig nog een hele kleine kans, maar daar was tegen FC Zaandam niets van te zien. Door een afgetekende 1-7 nederlaag lijkt het doel al te zijn gevallen. De grote kwelgeest van de hekkensluiter was Jesse Kramer. Hij opende na zeventien minuten de score en was vlak daarna zelfs voor de tweede keer trefzeker. Zaandam liet hierna al de teugels vieren en hield OFC zo in leven. Daar wist de thuisploeg van te profiteren, want na ruim een halfuur tekende clubtopscorer Eduard Lulaj (goed voor bijna een derde van de totale doelpuntenproductie) voor de aansluitingstreffer. Echt spannend werd het niet. Zaandam liet aan de hand van Kramer geen spaan heel van de Oostzaners. De aanvaller maakte na de rust nog een onvervalste hattrick – waarmee zijn totaal op vijf goals kwam te staan – en gunde vervolgens de 1-6 aan Serdar Öztürk. Laatstgenoemde bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-7. Door de nederlaag, en dat concurrent Buitenveldert wel won (1-3 bij Marken), is degradatie nagenoeg onafwendbaar. Alleen wanneer OFC de resterende drie duels met grote cijfers wint en Buitenveldert vier keer op rij verliest, zou mogelijk nog de nacompetitie gehaald kunnen worden. Dat lijkt gezien de huidige reeks van beide teams een illusie. Daardoor zullen de Oostzaners na één seizoen alweer van dit toneel verdwijnen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl