Fortuna W na 0-4 afstraffing in de nesten

De laatste serie wedstrijden in de Hoofdklasse A zijn voor Fortuna Wormerveer stuk voor stuk finales. Verliezen hoort eigenlijk niet in de vocabulaire voor te komen. Het bezoekende Silvolde had daar echter geen boodschap aan en versloeg de Wormerveerders met 0-4. De wedstrijd opent met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van lid van verdienste Fred Molanus. De tegenstander, gehuld in stemmig zwart, krijgt al rap een schot van Ferry Heijnis voor de kiezen. Doelman Stan ten Vaarwerk brengt redding. Aan Fortuna zijde moet Rik Remmelzwaal (plaatsvervanger van Gennaro Liklikwatil) ook optreden na een actie van één der Silvolde spitsen.
De wedstrijd speelt zich eigenlijk louter op het middenveld af. Pas in de 17e minuut is het Ferry Heijnis die daar verandering in brengt, maar zijn schot mist de noodzakelijke precisie. Na een half uur moet Rik Remmelzwaal gestrekt naar de kruising om verder onheil (lees achterstand) te voorkomen. In de 38e minuut breekt Milan Klopper, weer in de basis na een aantal weken blessureleed, door en ziet zijn schot eindigen op de paal. Op slag van rust lijkt Silvolde nog snode plannen te hebben, maar dat schot gaat hoog over. Na de thee ontstaat de nodige pressie van Fortuna en lijk t het wachten op de verlossende treffer. Die blijft uit en een ongelukkige handsbal van de mee verdedigende Ferry Heijnis is de reden voor het toekennen van een strafschop. Roy Bouwman benut de penalty en brengt de Achterhoekers op voorsprong: 0-1!
In de 64e minuut wordt het zelfs 0-2. Uit een perfecte voorzet van Rick Bouwmeister schiet Roel Gebbinck prima de bal binnen. Niet veel later is het zelfs 0-3. Na een strakke voorzet van Roy Bouwman werkt invaller Kelvin Meijer via onderkant lat binnen. Dan doet het moreel aan Fortuna zijde knakken. Lichaamstaal is in deze fase alleszeggend.
Tot overmaat van Fortuna ramp krijgt aanvaller Ferry Heijnis direct rood en is het normaal gesproken over en uit qua tegenstand. Er is langs de lijn nog enig geloof. Want hoe vaak hebben de Fortunezen in het verleden geen wedstrijden met een 4-3 winst afgesloten? Een prima lopende actie van Rick Bouwmeister eindigt bij keeper Rik Remmelzwaal in zijn handen. In de 84e minuut wordt het zelfs nog 0-4. Het is Joris Bieleveldt die met een schot op goal zorgt voor opwinding. In een daaropvolgende scrimmage werkt Kelvin Meijer de bal binnen. Op zich valt er op die tussenstand niets aan te merken. Silvolde heeft optimaal gebruik gemaakt van de omstandigheden. De razendsnelle Rick Bouwmeester wist zijn team op de juiste momenten op sleeptouw te nemen dat vervolgens beheerst spelend de wedstrijd controleerde.
Voor Fortuna W begint het penibel te worden. Qua punten, maar ook qua beleving. Midweeks is er de kans om aan het herstel te werken via de bekerwedstrijd woensdag tegen SVA. Aanvang 20.00 uur.
Van onze verslaggever, fotograaf Henk Dil