Jong AZ onderuit tegen RKC

ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdag een 2-4 nederlaag geleden tegen RKC Waalwijk. De bezoekers maakten het verschil in de eerste helft. Na rust deed de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk wel iets terug, maar het was onvoldoende voor een positief resultaat.
RKC kwam sterk uit de startblokken en opende na gemiste kansen van Mario Bilate de score via Emil Hansson. Na de fraaie goal van de Noors-Zweedse aanvaller waren er al snel mogelijkheden voor Jamie Jacobs, die tweemaal naast prikte. Ook Jeremy Helmer was met een afstandsschot dreigend, maar de goal viel na een halfuur opnieuw aan de andere kant. Dylan Seys schoot via de binnenkant van de paal raak: 0-2.
Dodelijk effectief
Dat de Waalwijkers voor rust dodelijk effectief waren, werd vervolgens andermaal benadrukt door Hans Mulder. De middenvelder schoof simpel binnen en maakte de Alkmaarse achterstand een kleine tien minuten voor rust al bijna onoverbrugbaar. Ook omdat Kunst kort voor het einde van het eerste bedrijf opnieuw Vaessen in de weg zag liggen bij een krachtige uithaal van ver.
Rake vrije trap
Kort na rust was Vaessen wel kansloos op een vrije trap van Tijjani Reijnders. De 1-3 bracht de spanning weer terug en Reijnders nam het doel hierna nog tweemaal onder vuur. Ook Kenzo Goudmijn probeerde het, maar Vaessen werd niet serieus getest. De aansluitingstreffer raakte verder uit zicht toen Léon Bergsma zijn tweede gele kaart kreeg. In de slotfase scoorden oud-AZ’er Stijn Spierings en Ondrej Mihalik nog, maar deze goals waren enkel interessant voor de statistieken.
Stam: ‘Te naïef’
“Een onherkenbaar Jong AZ”, zei Stam. “Met name in de eerste helft geven wij niet thuis en leiden we door slordig balverlies de eerste twee tegendoelpunten zelf in. Zo speel je een verloren wedstrijd. Kort na rust komen we wel op 1-3 en bij vlagen lieten wij heus wel aardig combinatievoetbal zien, maar al met al was het vandaag te naïef en kinderlijk.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – RKC Waalwijk 2-4 (0-3)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Mauro Savastano (46. Joerie Church), Léon Bergsma, Joris Kramer, Owen Wijndal (65. Justin Bakker); Kenzo Goudmijn, Jeremy Helmer, Tijjani Reijnders; Jamie Jacobs, Ondrej Mihalik, Des Kunst (77. Jelle Duin).
Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Henrico Drost, Gigli Ndefe; Daan Rienstra, Stijn Spierings, Hans Mulder (85. Anas Tahiri); Dylan Seys (71. Darren Maatsen), Mario Bilate, Emil Hansson.
Scoreverloop: 9. Hansson 0-1, 30. Seys 0-2, 37. Mulder 0-3, 53. Reijnders 1-3, 89. Spierings 1-4, 90+1. Mihalik 2-4.
Gele kaarten: Helmer (Jong AZ).
Rode kaarten: 75. Bergsma (Jong AZ, 2x geel).
Scheidsrechter: Laurens Gerrets.
Toeschouwers: 400.
bron;az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl