Club in de schijnwerpers: derdeklasser SVA

Afgelopen donderdag avond 11 april trainde de selectie onder leiding van Joeri Houniet. Het seizoen 2018-2019 is voor de Assendelver selectie inmiddels 20 wedstrijden jong en met nog 6 wedstrijden te gaan staat het Vlaggenschip momenteel op een solide 7e plaats in de derdeklasse B. Aankomende zondag gaan de Assendelvers op bezoek bij nummer voorlaatst Egmondia uit Egmond aan Zee. Met het bekersucces nog vers in het geheugen kunnen we concluderen dat het tot nog toe een prima seizoen speelt met nog genoeg uitdagingen. Het uitschakelen van Elinkwijk, hoofdklasser DEM en het reserve elftal van de roemruchte club Koninklijke HFC mag opmerkelijk genoemd worden. Op woensdag 17 april bij wederom een hoofdklasser maar nu Fortuna Wormerveer hoopt SVA wederom te stunten om zo het bekersprookje compleet te maken.
Afgelopen donderdag avond werd er vergaderd en wordt er ook achter de schermen door de TC (Pieter van de Hoorn, Jeroen Bosman, Frans Schavemaker en Marc Verschoor) alweer druk gehandeld met de invulling van de staf voor volgend seizoen. De doelstelling voor SVA 1 en 2 was en is handhaving en vooralsnog is dat haalbaar. In november hebben wij dan ook bij de eerste evaluatie met de huidige trainers de intentie tot contractverlenging uitgesproken.
Tijdens en na de winterstop werden er dan ook mondelinge akkoorden bereikt met de hoofdtrainer Joeri Houniet en coach van SVA 2 Kadir Yilmaz om ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. Na twee mooie seizoenen vertrekt keeperstrainer Rob Al voor een nieuwe uitdaging naar Fortuna Wormerveer. Daar gaat hij de jeugd trainen. Bij de zoektocht naar opvolging van Al kwam de club al vrij snel in gesprek met Marcel van Silfhout die momenteel nog werkzaam in deze rol bij Fortuna Wormerveer is.
De beleidsbepalers zijn dan ook zeer te spreken over de huidige prestaties en sfeer binnen de selectie. Dat het met de sfeer wel goed zat bleek wel tijdens de bekerwedstrijden. In de laatste bekeroverwinning werd een feestje gevierd samen met `mascotte`Country Wilma die binnen de selectie niet meer stuk kan. Na afloop presenteerde ze haar nieuwe cd en alle spelers gingen uit hun dak.
Of de goede sfeer binnen de spelersgroep nog maar kan bijdragen aan het succes zal moeten blijken. Nog een aantal finales in de competitie en in ieder geval nog de kwartfinale in de beker,daarna zal moeten blijken of er nog een `echte`prijs kan worden gepakt.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl