Jong AZ in Zaanstad tegen RKC

ZAANSTAD- Jong AZ treft deze week opnieuw een ploeg die in een hevige strijd om een nacompetitieticket verwikkeld is. RKC Waalwijk komt vrijdag naar het AFAS Trainingscomplex, waar om 20:00 uur wordt afgetrapt.
Jong AZ besloot vorige week een intensieve periode met vier wedstrijden in twaalf dagen met een nederlaag in Deventer. In De Adelaarshorst won Go Ahead Eagles met 1-0 van de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk, die vier dagen eerder nog met 4-0 te sterk was voor NEC.
Play-offs
De zege op de Nijmegenaren werd behaald in Zaanstad, waar dus ook vrijdag weer wordt aangetreden. De beloften treffen daar in RKC een ploeg die aan een goed seizoen bezig is. Met name na de winterstop presteert de formatie van Fred Grim uitstekend. De Waalwijkers staan achtste, een plek die na 38 speelronden garant staat voor deelname aan de play-offs.
Assistgevers
Grim heeft de luxe dat hij meerdere begenadigde aangevers in de selectie heeft. In de top 10 van assistgevers in de Keuken Kampioen Divisie staan namelijk liefst drie RKC’ers. Sylla Sow en Feyenoord-huurling Emil Hansson bereidden tot dusverre beiden acht doelpunten voor, Dylan Seys doet daar nog een schepje bovenop. De lichtvoetige Belg gaf al tien assists.
Late zeperd
In september 2018 speelden RKC en Jong AZ gelijk in het Mandemakers Stadion. Met goals van Tijjani Reijnders en Ferdy Druijf werd een vroege achterstand gerepareerd, maar dit bleek niet genoeg voor een Alkmaarse zege. Nadat de scheidsrechter het duel wegens spreekkoren kort stillegde, ging het in blessuretijd alsnog mis. Nikki Baggerman bracht de 2-2 eindstand op het scorebord.
Arbitraal kwartet
De wedstrijd in Zaanstad staat onder leiding van Laurens Gerrets. De 30-jarige scheidsrechter wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Marco Ribbink en Alwin Steeg. Robin Gansner is de vierde official.
Live
Kaarten voor het treffen met RKC kosten € 5 en zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Het duel in de 34e speelronde van de Eerste Divisie is ook ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX.
Nog drie thuisduels
Na de thuiswedstrijd van deze vrijdag speelt Jong AZ nog twee duels voor eigen publiek. Op 19 april komt MVV Maastricht op bezoek, terwijl in de laatste speelronde (3 mei) Sparta Rotterdam afreist naar Zaanstad.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
FC Twente – Telstar
Almere City – FC Den Bosch
FC Volendam – Jong PSV
Jong AZ – RKC Waalwijk
FC Eindhoven – Roda JC
SC Cambuur – Jong FC Utrecht
FC Dordrecht – MVV Maastricht
NEC – Helmond Sport
Zondag:
Sparta Rotterdam – TOP Oss
Maandag:
Jong Ajax – Go Ahead Eagles
bron;az.nl