zvv Zaanlandia herpakt zich in 2e helft

Het is maar goed dat een wedstrijd uit 2 helften bestaat moeten ze bij zvv Zaanlandia gedacht hebben want wat het vlaggenschip van trainer Ronald van Dooijeweerd de eerste helft op het zonnige Oostzijderveld lieten zien was niet veel soeps en 1e klasse onwaardig. Het had iets weg van zomeravond voetbal. Gelukkig werd dit door de Zwartjes uit Zaandam in de 2e helft voor 100 procent goed gemaakt.
In de eerste 45 minuten was zvv Zaanlandia niet bij de les en konden de bezoekers, in het bezit van de rode lantaarn, naar harte lust combineren en met name de behendige spits liet van zich spreken. Echter de fraaiste kansen werden niet benut
door de gasten, tot aan minuut 37 spits Dedel door de verdediging wandelde en zo maar de openingstreffer op het bord liet aantekenen. Dit bleef de stand tot de rust.
Na de rust zagen de toeschouwers een totaal ander spelbeeld. Met beste man en man of the match Cyrille de la Porte werd er vol op strijd geleverd en werden duels weer gewonnen, de bezoekers kregen nog wel kansen, maar wanneer Davey Kho een schitterende lange bal van Sander Rijser op de juiste waarde beoordeelt, staat het in minuut 50 zo maar 1-1 en is de wedstrijd definitief gekanteld. Beide ploegen gaan voor de winst en dan blijkt als je onderaan staat het resultaat altijd vaak zit. Het is dan ook volkomen verdiend wanneer Cyrille de la Porte een cornerbal vanaf links steenhard achter de doelman kopt, een fraaie treffer. Deze voorsprong wordt verder probleemloos verdedigd en de zege voor zvv Zaanlandia was zondagmiddag een feit. Hiermee is de ploeg weer gestegen naar het linker rijtje in de 2e klasse waar plek 7 het einddoel is.
Scheidsrechter Di Caprio moest nog wel even worden gecorrigeerd want op het DWF, het digitale wedstijdformulier door stond een 0-1 uitslag waardoor vele fans op een dwaalspoor werden gezet. zvv Zaanlandia won toch echt en wist de 0-1 ruststand in een 2-1 eindstand om te buigen. De Zaandammers hebben zondag de zware wedstrijd tegen AFC`34 in Alkmaar in het vooruitzicht. Deze ploeg pakte uit de laatste 6 wedstrijden 14 punten en gaat fier aan kop in de 3e periode met 4 gespeelde wedstrijden en 10 punten.
zvv Zaanlandia-sv Hillegom (0-1) 2-1
Opstelling Zaanlandia: Bosma, Kesser, de la Porte, Kho J, de Graaf,
Kok, Kho D, Magouz (81.Hoquee), Meijer, Rijser, Bulduk (71.Dompig).
Foto; Harry Kho

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl