vv Assendelft laat het in eindfase liggen tegen SVW`27

lange tijd domineerde Assendelft gisteren tegen SVW’27 en het leek erop dat de thuisploeg makkelijk zou gaan winnen. Maar na negentig minuten stond de thuisploeg met lege handen, SVW`27 won in de slotfase met 2-3.
De ploeg uit Assendelft speelde in oranje shirts in plaats van de traditionele zwart-witte clubkleuren. ,,Dat was omdat anders de rouwbanden niet goed te zien zouden zijn’’, lichtte speler Mike Jalink toe. Die banden droegen de spelers ter nagedachtenis aan het vorige week overleden clubicoon Herman Kat senior. ,,We wilden vandaag voor Herman Kat een goed resultaat halen. Het mocht helaas niet zo zijn en dat moeten we onszelf verwijten.’’
Lid van verdienste Herman Kat was aan de gevolgen van een slopende ziekte overleden. Hij maakte jarenlang deel uit van het bestuur van VV Assendelft en was heel vaak op het complex te vinden. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte en alle vlaggen op het complex hingen de hele week al halfstok.
Wie na de eerste 23 minuten van deze wedstrijd was vertrokken, zou niet geloven dat Assendelft uiteindelijk verloren had van de Heerhugowaardse bezoekers. De bezoekers werden van de mat gespeeld en de thuisploeg kwam door mooie doelpunten van Jesse Schleeper en Ron van de Valk op een 2-0 voorsprong. Een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld, een veel hogere voorsprong was verdiend geweest.
Na 23 minuten werd er een drinkpauze ingelast vanwege het warme weer. Hier had Assendelft geen baat bij, want vervolgens ging het niveau van het voetbal van de thuisclub behoorlijk omlaag. SVW’27 scoorde dankzij een schot van veertig meter van Geert Bruin, die de iets te ver voor zijn doel staande keeper Jorrit van Hoolwerff verraste.
In de tweede helft pakten de Assendelvers de draad van het begin weer enigszins op en kregen ze via Jesse Schleeper en Jimmy Glas opnieuw grote kansen, die gemist werden. Aan de andere kant van het veld produceerde SVW’27 de gelijkmaker. Kort voor tijd kregen de Heerhugowaarders een penalty na een overtreding van Jacob de Vos in het strafschopgebied. Deze werd bijna gestopt door Jorrit van Hoolwerff, maar de bal ging toch in het net. In blessuretijd schoot Mike Jalink de gelijkmaker bijna binnen. De uitblinkende keeper van SVW’27 wist ook dit schot echter uit zijn doel te houden.
Jalink baalde, maar had ook een compliment over voor de doelman van de bezoekers. ,,Die keeper was erg goed. Het verlies hebben we volledig aan onszelf te wijten. In de eerste helft hadden we ze al moeten ’killen’.’’
SVW-trainer René van Marsbergen greep de drinkpauze, vooraf onderling tussen clubs en scheidsrechter afgesproken, aan om zijn ploeg op het juiste pad te krijgen. ,,Omdat ik slecht bij stem ben, hadden wij afgesproken dat de assistent-trainer uit zijn dak zou gaan. Het was namelijk echt schrikbarend. Gelukkig vonden de spelers het ook schandalig wat zij hadden laten zien. Assendelft dacht op dat moment dat de buit al binnen was.’’
Assendelft: Van Hoolwerff, Rijser, Visser, Opdam, De Vos, Jalink, Talsma, Herlé, Glas, Van de Valk (60. De Vries), Schleeper (85. Zwemmer).
Assendelft-SVW’27 2-3 (2-1). Schleeper 1-0, 2-0, Bruin 2-1, Ayal 2-2, Kramer 2-3.
Verslag vv Assendelft, foto`s Marijke Bosman

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl