Sporting Krommenie komt goed weg bij Zeevogels

In Egmond-Binnen op de eerste warme dag van het jaar trad Sporting Krommenie aan tegen de Zeevogels. Klokslag om 14 uur aanwezig zijn is bij wedstrijden van Sporting Krommenie een must want zowel vorige week als afgelopen zondag lag het eerste doelpunt er al in voordat de supporters zich goed en wel geïnstalleerd hadden. Dit maal was het Luc Boon die een aanval over links al in de zevende minuut achter de Zeevogels goalie deponeerde. 0-1. Hoewel dit een voorbode leek van een leuke wedstrijd was dit niet het geval. Het spel van beide kanten zat vol fouten en het publiek genoot meer van het zonnetje dan van het vertoonde spel. Het enige gevaar kwam uit dode spelmomenten. Zo ook halverwege de 1e helft. Zeevogels nam een corner vanaf rechts, bij de 2de paal werd de bal uit het boekje teruggekopt op de spits die van dichtbij de gelijkmaker inschoot. 1-1. Hierna waren er nog wat kleine kansjes voor beide ploegen maar tot grote kansen kwam het niet.
De grootste kans kwam, aan het eind van de eerste helft, op naam van Levent Unlu die op links de diepte in werd gestuurd door Mike Pirovano, knap naar binnen zijn tegenstander uitkapte maar niet genoeg tijd had om doeltreffend uit te halen. De tweede helft nam Sporting Krommenie optisch het heft in handen en drong Zeevogels op het lange, brede en slechte veld terug. Dit leidde tot wat kansen voor Sporting Krommenie maar het vizier stond niet scherp en de warmte had een verlammende werking op beide ploegen. Ondanks het optische overwicht van Sporting Krommenie wist ook Zeevogels een paar keer grote verwarring te stichten tussen de verdedigers van Sporting Krommenie en hun keeper wat voor gevaarlijke situaties voor het Krommenieër doel leidde. Ook de 2e helft kwamen de grootste kansen weer uit dode spelmomenten. Uit een vrije trap aan de linkerkant op de goed vrijlopende Roel Meijns komt een voorzet die knap door Levent Unlu wordt behandeld. Zijn inzet belandde op de lat. Ook een pass van Unlu op Pirovano werd door de verdedigers van Zeevogels van de lijn gehaald. Een ieder had zich al neergelegd bij een puntendeling doch 2 minuten voor het eind van de reguliere speeltijd werd Meijns hardhandig tegen het gras gewerkt net buiten het strafschopgebied van Zeevogels. Pirovano plaatste zich achter de bal en mikte het projectiel op het hoofd van de meegekomen laatste man Jim Gielen die keurig naar de vrijstaande Meijns kopte die geen moeite had Sporting Krommenie voor de tweede keer op voorsprong te zetten. De opluchting en vreugde aan Sporting Krommenie kant was enorm groot. Hierna volgde nog een aantal vervelende minuten waarbij met name Zeevogels geen kansen meer creëerden maar wel gefrustreerd een aantal harde overtredingen maakten die niet in de geest van de wedstrijd pasten. Door de overwinning mag Sporting Krommenie nog steeds hopen op een mooie seizoens afsluiting.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl