PSZ bijna gedegradeerd na oorwassing tegen asv Wartburgia

Hekkensluiter PSZ heeft wederom flink wat tegentreffers moeten incasseren en het negatieve doelsaldo flink zien oplopen. In tegenstelling tot de heenwedstrijd (15-0) kreeg de ploeg van Amriet Dairam nu niet de dubbele cijfers om de oren tegen Wartburgia. Direct na het eerste fluitsignaal startte Wartburgia fanatiek. De Zaandammers moesten gelijk een muur opzetten om het aanvallende geweld van de bezoekers te stoppen. Nadat mogelijkheden voor Bjarne Dijkman, Yoram Knigge en Niek Remijn nog niets opleverden, opende laatstgenoemde in de 25ste minuut de score. Vrij snel daarna was de middenvelder met een rake strafschop ook verantwoordelijk voor de 0-2. Dat het verschil voor de rust niet groter was, was te danken aan PSZ-doelman Danny Moerenhout.
Ook in de tweede helft bleven de Amsterdammers het volledige overwicht houden. Uitbreiding van de score kon dus niet uitblijven. Daan Tuerlings schoot vijf minuten na rust over, maar was even later wel trefzeker: 0-3. Uit een zeer goede opgezette aanval kon Melvin Akkerman de 4-0 laten aantekenen en Remijn benutte opnieuw een penalty om zijn hattrick te voltooien. Halverwege de tweede helft moest PSZ ook nog eens met tien man verder omdat Ronald Stor twee keer geel kreeg.
De slotfase van de wedstrijd was voor Yoram Knigge, die de bezoekers met een hattrick op een 8-0 voorsprong zette. In de slotminuut bepaalde Besselink de eindstand op 9-0. “Het was moeilijk om doorheen te komen. Dat zag je ook aan de ruststand, die had veel hoger kunnen zijn gezien de legio mogelijkheden. PSZ trof in de Amsterdammers een team dat zeer dynamisch en zeer geconcentreerd speelde tot aan de laatste minuut. Het tempo werd zeer hoog gehouden en het vertoonde spel was Wartburgia kon niet worden bijgehouden door de Prettige Spelers Zaandam. Door de nederlaag is PSZ feitelijk gedegradeerd.
bron: hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl