Prima week voor SVA na nipte zege op hekkensluiter DTS

Het was een prima voetbal week voor de voetballers van SVA. Donderdag werd een mooi huzarenstukje afgeleverd door in de beker van het tweede van de Koninklijke te winnen. Dat mondde uit in een mooi feest.
Vrijdag ochtend bezegelde het lot dat SVA in de volgende ronde dicht bij huis mag spelen tegen Fortuna-Wormerveer. De wedstrijd van zondag tegen hekkensluiter DTS was een zeer gezapige.
Het was goed dat onze keeper Niels van Lieshout SVA in die fase voor een achterstand behoedde. Na twintig minuten vond Daan Rijkhoff dat aan de lamlendigheid van het spel een eind moest komen door met een strakke schuiver de 1-0 aan te tekenen. In die fase liep SVA snel uit naar 3-0. Twee korte corners vormden daarvoor de basis. De eerst schoot Rijkhoff fantastisch in de bovenhoek. De tweede dreigde daarvan een kopie te worden maar de paal stond deze treffer in de weg. Maar in de rebound wist Bas Hoogstra het net te vinden. Maar in de tweede helft was af en toe de concentratie van SVA ver te zoeken. Een onnodige vrije trap van DTS resulteerde in een dwarrelbal waar Niels geen antwoord op wist, 3-1. Een scherpe voorzet van Daan Rijkhoff belandde op het hoofd van Jeroen de Louw en dat is een zekerheidje, 4-1. Dan komt DTS in die fase toch terug naar 4-3 onder meer via een strafschop. Wordt het toch weer effe billenknijpen voor de supporter. Maar gelukkig kwam in de stand geen verandering.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl