Fortuna Wormerveer stelt teleur in Assen

In de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal heeft Achilles 1894 overtuigend gewonnen van directe concurrent Fortuna Wormerveer. De ploeg van trainer Martin de Groot werd door het team van collega Paul Weerman zonder al te veel moeite met 4-1 verslagen. De Wormerveerders begonnen aan deze wedstrijd net als donderdag voor de beker tegen Velsen zonder de gebroeders Yannick en Milan Klopper. Het duo startte op de bank.
De wedstrijd ontwikkelde zich van meet af aan niet lekker. Het spel wilde niet vlotten en er leek een soort van matheid over de Wormerveerders te liggen. Na 28 minuten spelen kwam Achilles op een 1-0 voorsprong via Rick Wiersma. Dit na een ongelukkig slippertje van de F-goalie Liklikwatil. Tien minuten later werd het 2-0 voor de thuisploeg. Een mooie goal van David Modderman. De Fortuna defensie stond op dat moment niet echt op scherp. In de rust voor Fortuna trainer De Groot tijd voor een ‘goed gesprek’ en dito aanwijzingen.Bij Achilles waagt de coach een dubbele wissel. Ook aan Fortuna kant een wissel. Yannick Klopper vervangt Sander van de Poll. Heel snel kreeg de invaller al een gele prent voorgehouden.
De wedstrijd leek in het slot te vallen als in de 67e minuut de 3-0 score komt van Luuk Kuipers. Dat noopt De Groot Derrin Wijdenbosch te vervangen voor Kenjiro van der Laan. Ook bij de tegenstander nog een wissel in de 69 e minuut: Patrick Veldman voor Rick Wiersma. Dan krijgt Fortuna in de 71e minuut een penalty mee. Luuk Purvis wordt gehaakt en Nick Snelders scoort 3-1. Dat had mogelijk het sein voor een slotoffensief van Fortuna moeten zijn. Dat bleek echter ijdele hoop. Het is zelfs Achilles in de 74e minuut een penalty mist. Deze werd niet sterk ingeschoten door Matthijs Hensens. De overtreding was van Robin Hoogstra. Gelukkig weet Gennaro Liklikwatil zijn eerdere fout goed te maken door de pingel te stoppen. In de 82e minuut is het dan definitief over. Achilles komt op 4-1 door een score van Stan Haanstra
De laatste wissel aan Fortuna W zijde, Jermano Huwaë eraf Stefan Andelic erin, levert geen verandering in de stand op en is de 4-1 nederlaag een feit.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl