Domper voor Telstar: vrouwenteam mag eredivisie niet in

VELSEN-ZUID – VVK Telstar, de vrouwentak van Telstar, mag van de KNVB niet terugkeren in de eredivisie vrouwen. Dat laten de Velsenaren weten in een boos persbericht. “De KNVB erkent onze kwaliteiten niet.”
VVK Telstar diende onlangs een bidbook in waarin de plannen en ambities werden ontvouwd. Het team speelde de afgelopen tijd oefenwedstrijden, maar volgens VVK Telstar was de KNVB daar niet bij aanwezig. “VVK Telstar Vrouwen wil de vrouwencompetitie spannender en groter te maken. Veel jonge talenten zien dat ze geen kans maken op de top, simpelweg omdat er met slechts 9 eredivisieteams geen ruimte is. Er zijn daarom niet minder maar méér eredivisieteams nodig, die zullen daarnaast méér publiek trekken, méér media aandacht krijgen en daarmee ook méér sponsors kunnen vinden.”
Plan
De komende tijd zal bekeken worden hoe de KNVB alsnog te kunnen overtuigen om terug te keren in de eredivisie. Tot 2017 speelden De Witte Leeuwen in de eredivisie, tot het team doorging als VV Alkmaar. De club laat weten dat er aan een plan wordt gewerkt om volgend jaar opnieuw een verzoek in te dienen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl