ZCFC kan koploper HBOK niet verrassen

Op weg naar de tweede klasse heeft HBOK laagvlieger ZCFC aan de lange zegekar gebonden. De ploeg van Jan de Haze spaarde de Zaankanters nog enigszins: 2-0. Door de probleemloze overwinning, de tiende op rij, blijft HBOK koploper van de derde klasse A en zit de ploeg van Willem Zeijlmans flink in de penarie .
Met ZCFC troffen de Zunderdorpers wederom een tegenstander die verdedigender speelde dan gebruikelijk. Na een kwartier werd de brilstand al doorbroken. Een vrije trap vanaf zo’n 25 meter werd snel genomen door Dani Braspenning, die de doelman Jesper Jonker, die overigens uitstekend inviel voor de afwezige Remco van Dijk,
hiermee verraste: 1-0. Vanaf dat moment was het éénrichtingsverkeer richting het doel van ZCFC. De eindpass was echter vaak onnauwkeurig of er werden verkeerde keuzes gemaakt. Ook stond het vizier niet op scherp bij Tom de Lange (kopbal rakelings over) en Nick van der Velden (volley net iets te hoog gemikt).
De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld: diverse grote kansen stapelden elkaar op voor de thuisploeg, terwijl ZCFC er slechts spaarzaam uitkwam. Na een uur spelen werd de marge verdubbeld. Angelo Groen werd gelanceerd en prikte goed raak. Direct daarna had Groen in een identiek moment ook de 3-0 op zijn schoen, maar schoof de bal voorlangs.
Dat het bij ‘slechts’ 2-0 bleef, mag een wonder genoemd worden. In het laatste halfuur kreeg HBOK genoeg mogelijkheden om een grotere uitslag neer te zetten. Invaller Bruce Carstens schoot recht op de keeper, De Lange slaagde er niet in om de bal met zijn borst over de lijn te duwen en Van der Velden kon een fraaie actie achter zijn standbeen niet verzilveren met een treffer. In een zeldzame tegenstoot voorkwam doelman Raymond Dirven een late eretreffer van ZCFC, waardoor hij weer een keer de nul hield. Volgende week speelt ZCFC tegen Reiger Boys en zal er gewonnen moeten worden.
ZCFC speelde met Jesper Jonker op doel, achter Rutger de Vos, Chris Visser, Maurice Stor, en Jacco Munscher, en midden Jesse Knibbe, Hein Koster(C), en Jens Winkel, Erno Vreugdenhil, Brian Meijer, en Bruce Harrems.
Van onze verslaggever, Foto: Sandy Wijsman

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl