cvv Blauw-Wit net iets sterker dan vv Jisp

West-knollendam-Na twee ruim verloren wedstrijden op rij is cvv Blauw-Wit er zaterdagmiddag weer eens in geslaagd een duel te winnen. In het rumoerige duel met vv Jisp dat nog steeds een aantal spelers moet missen door blessures bleek de thuisploeg de sterkste. Het duel kwam na het fluitsignaal direct flink op gang. De jonge scheidsrechter Schaft had de handen vol om de fysieke wedstrijd in goede banen te leiden. De leidsman had daar wel wat kaarten voor nodig. Het eerste doelpunt kwam op naam van Lava Dollart die halverwege de eerste helft de openingstreffer namens de thuisploeg mocht aantekenen. Daarna golfde het spel op en neer waarbij vv Jisp een paar keer kans had om de score gelijk te trekken. Het was Oscar de Vries die een paar keer goed kon pareren. De stand in keeper is de vervanger van Stephan van Eerde die zijn vinger een paar weken geleden op de training brak. Vlak voor rust was het Husnu Eren die de thuisploeg op een wat comfortabelere 2-0 voorsprong zette. Onder toeziend oog van aankomend Jisp trainer Peter Tania kon de verdediging van de bezoekers de bal niet goed genoeg wegwerken. Daarvoor had de thuisploeg al nagelaten om de marge te verdubbelen. In de tweede helft zakte de wedstrijd weg naar een wel heel bedenkelijk niveau. De wedstrijd werd steeds grimmiger met over en weer veel vervelende overtredingen. Veel balverlies mede door het slechte en zware veld in West-Knollendam. In het begin van de tweede helft was het Jaimy Bloem die na de tweede gele kaart kon inrukken. De wedstrijd leek hiermee gespeeld maar ook aan de kant van de thuisploeg werd niet altijd even daadkrachtig verdedigd. Met een man minder kon Jisp spits Quinten Klopper doorbreken maar hij werd vastgehouden en een strafschop was het logische gevolg. De spits maakte vanaf elf meter geen fout en zette de stand op 2-1. vv Jisp mocht nog hopen op een goed resultaat maar zag de hoop al snel vervliegen toen nog geen tien minuten later Husnu Eren zijn tweede goal van de middag kon noteren. Vlak voor tijd zag scheidsrechter Schaft zich genoodzaakt om de directe rode kaart uit te delen aan Kevin Schenk na een opzichtige trapbeweging die als totaal onnodig kon worden gezien. De ploeg van Pieter van Netten mag voorzichtig aan omhoog kijken en stevent af op de middenmoot terwijl de bezoekers uit Jisp op een gedeeltelijke 9e plek staan met alleen Dindua en de Foresters nog onder zich.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl