Jong AZ verliest nipt bij Eagles

DEVENTER- Jong AZ heeft de fraaie overwinning op NEC geen passend vervolg kunnen geven. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk leed op bezoek bij Go Ahead Eagles een 1-0 nederlaag.
Al na vijf minuten kwam Jong AZ goed weg toen Richard van der Venne oog in oog met Rody de Boer wild naast schoot. Enkele minuten later produceerde ook Tijjani Reijnders in kansrijke positie een afzwaaier, verder kregen de bezoekers in de eerste helft weinig mogelijkheden. Schoten van Jamie Jacobs en Jeremy Helmer mochten net als een kopbal van Ondrej Mihalik (uit een voorzet van basisdebutant Justin de Haas) hooguit speldenprikjes heten.
Om zeep
Eagles was vaker gevaarlijk, zoals uit voorzetten van Vince Gino Dekker. De linksbuiten – in de eerste seizoenshelft nog speler van Jong AZ – zag Thomas Verheydt en Jeroen Veldmate goede kopkansen om zeep helpen. Zo bleef de brilstand intact en konden de beloften tien minuten na rust bijna zelf op voorsprong komen. Hobie Verhulst bracht knap redding op een schot van Mihalik uit een voorzet van Mauro Savastano. In de rebound kon Jacobs er net niet bij.
Kunst en vliegwerk
Jong AZ speelde een beduidend sterker tweede bedrijf, maar zag Eagles in een lastige fase van een minuut of tien toeslaan. Na kansen voor Pieter Langedijk en Paco van Moorsel schoot Istvan Bakx wel raak. In de slotfase was vooral Reijnders dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot door de benen van Verhulst, maar de voormalig AZ Jeugd-keeper wist de bal met kunst en vliegwerk uit zijn doel te houden. Ook Jelle Duin dook nog voor doel op, maar schoot via de doelman over.
Vonk: ‘Zat er niet in’
“In de eerste helft hadden wij moeite met de druk van Go Ahead”, merkte Vonk. “Wij kwamen niet aan ons gewenste spel toe, tegelijkertijd gaven we ook niet veel kansen weg. We speelden een betere tweede helft, waarin we helaas toch die goal weggaven. Via Ondrej, Tijjani en Jelle waren er nog goede kansen op de gelijkmaker en op basis van de tweede helft vond ik ook dat wij een punt verdienden, maar dat zat er vandaag helaas niet in.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Go Ahead Eagles – Jong AZ 1-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Jeff Stans, Richard van der Venne (58. Pieter Langedijk), Paco van Moorsel; Istvan Bakx, Thomas Verheydt, Vince Gino Dekker (68. Maarten Pouwels).
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Mauro Savastano, Joerie Church, Joris Kramer, Justin de Haas (73. Mohamed Taabouni); Peer Koopmeiners, Jamie Jacobs, Kenzo Goudmijn (60. Jelle Duin); Tijjani Reijnders, Ondrej Mihalik, Jeremy Helmer.
Scoreverloop: 69. Bakx 1-0.
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.
bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl