FC Zaandam in de problemen na nederlaag tegen DVVA

Na het verplichte weekje rust voor de mannen van Miel Mans speelde FC Zaandam vandaag een wedstrijd tegen cvv DVVA. De vorige wedstrijd uit tegen ZOB toonde aan dat FC Zaandam tegen de topclubs uit de 2e klasse prima mee komt en tot aan de late gelijkmaker van ZOB gewoon de bovenliggende partij was. Een overwinning zaterdagmiddag op cvv DVVA is dan ook een must om de nacompetitie te ontlopen.
De bezoekers uit Amsterdam waren maar met een opdracht naar Zaandam gekomen en die was heel simpel, 3 punten meenemen naar Amsterdam. Vanaf de eerste speelminuten bepaalden zij het spel en had het een groot veldoverwicht mede door het mindere spel van de thuisploeg. In de 6e minuut was het al raak voor cvv DVVA. Na een scherpe counter kon de speler van DVVA in tweede instantie de bal achter keeper Ori Hoogland schieten waardoor de bezoekende ploeg verdiend op een 0-1 voorsprong kwam. De thuisclub bleek ook in de 9e minuut nog niet wakker en na een prachtige aanval over de flank schoot de speler van DVVA de bal maar net over het doel van Ori Hoogland.
Het was FC Zaandam dat daar af en toe wat plaagstootjes tegenover kon zetten die nog niet resulteerde in een gelijkmaker.
Nadat de buitenspelval van FC Zaandam niet goed werd uitgevoerd kon de linkerspits van DVVA zomaar op keeper Hoogland af lopen. De doelman bleef met al zijn ervaring goed naar de bal kijken en voorkwam hierdoor de 0-2.
In de 28e minuut leek het over en uit te zijn voor de thuisclub na schwalbe van een DVVA speler waar de scheidsrechter te gemakkelijk intrapte. De gegeven penalty werd prima ingeschoten en bracht de bezoekers stevig aan de leiding, 0-2.
De laatste fase van de thuisclub bracht weer heel veel passie terug in de wedstrijd. Na een goede aanval via Zino Hartgers was het topscoorder Serdar Öztürk die de aansluitings treffer binnen schoot en de stand op 1-2 bracht.
Zowel Lars van Vliet, vrij voor de keeper en Jesse Kramer, eveneens vrij voor de keeper hadden de ruststand echt op 2-2 kunnen zetten maar verzuimden dat beiden. De ruststand van 1-2 was een goede afspiegeling van de 1e helft.
Na de pauze hadden de thuis supporters hoop op een goed resultaat. Echter na 3 minuten kon deze hoop de prullenbak in na een enorme fout achterin bij FC Zaandam waardoor de spits van DVVA waarschijnlijk zijn makkelijkste doelpunt ooit scoorde, 1-3.
De Zaandammer oefenmeester Miel Mans bracht Gijs Gastkemper in het veld ten koste van Bram van der Wouden.
Het geluk dat FC Zaandam nodig had ontbrak want in de 66e minuut, na een vrije trap van Serdar Özturk, belandde de bal via een been van een verdediger van cvv DVVA, centimeters naast de verkeerde kant van de paal.
Nog geen minuut later viel dat kleine beetje geluk; ook nu een lichte overtreding op Serdar Öztürk in het strafschopgebied welke werd bestraft met een penalty. Het zou zo maar een goedmaker kunnen zijn. De strafschop werd benut door FC Zaandam aanvoerder Iwan Axwijk. De keeper werd de verkeerde hoek ingestuurd en FC Zaandam kwam op 2-3 en kon direct op jacht naar de gelijkmaker.
Met een dubbele wissel: Jory Witlam en Luuk Steenkamp voor Lucas Wijkstra en Elias Clement moest het gaan gebeuren aan de kant van de Zaandammmers. Maar een sneaky counter van cvv DVVA zorgde voor 2-4 en liet de hoop van de thuisclub varen om een punt te pakken. Wat voor de Zaandammer formatie rest is een superzwaar programma om de nacompetitie te ontlopen. Volgende week moet er tegen hekkensluiter OFC gewonnen worden. Wat resteert zijn en aantal finales in de strijd tegen nacompetitie spelen tegen degradatie.
0-1 DVVA.
0-2 DVVA
1-2 Serdar Öztürk
1-3 DVVA
2-3 Iwan Axwijk
2-4 DVVA
Opstelling FC Zaandam: 6-4-2019 FC Zaandam-cvv DVVA 2-4
Ori Hoogland, Lars van Vliet. Iwan Axwijk. Bart van der Wouden 61e minuut Gijs Gastkemper. Bodhi Smis. Mounir Raji. Zino Hartgers. Jesse Kramer. Elias Clement.81e minuut Jori Witlam, Serdar. Öztürk. Lucas Wijkstra 81e minuut Luuk Steenkamp
Wissels: Luuk Steenkamp, Jori Witlam, Gijs Gastkemper.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl