Jong AZ vrijdag naar Deventer

ALKMAAR- Jong AZ boekte maandag een zeer fraaie 4-0 zege op NEC. De ploeg van Michel Vonk en Koen Stam moest echter al snel weer de focus op het volgende duel leggen, want vrijdag wacht Go Ahead Eagles. In Deventer wordt om 20:00 uur afgetrapt.
De beloften speelden tegen de Nijmegenaren een nagenoeg perfecte wedstrijd. Op slag van rust maakten Mauro Savastano en Mees Kaandorp de eerste twee goals. In het tweede bedrijf waren Jelle Duin en Thijs Oosting trefzeker. Savastano scoorde en gaf een assist en werd door VI verkozen tot Speler van de Week.
Recordzege
De 4-0 tegen NEC betekende een recordzege voor Jong AZ. Niet eerder won de ploeg op betaald voetbal-niveau met zulke ruime cijfers. In het seizoen 2017-2018 waren de Alkmaarders ook al eens viermaal trefzeker tegen Almere City, maar werd met ‘slechts’ drie goals verschil gewonnen. Op het AFAS Trainingscomplex werd het toen 4-1.
Play-offs
Go Ahead Eagles is bezig aan een goed seizoen en stond zelfs nog een tijdje bovenaan, maar de koppositie is inmiddels uit zicht geraakt. De formatie van John Stegeman staat derde, een klassering die aan het einde van de rit instroming in de halve finales van de play-offs om promotie betekent. Volgens het huidige virtuele speelprogramma is daarin FC Den Bosch de opponent.
Dekker
Vince Gino Dekker start vrijdag in de basis bij de thuisploeg. De vleugelaanvaller voetbalt sinds de winterstop in Deventer en won in de eerste seizoenshelft nog met Jong AZ van zijn huidige club. In september werd het in Zaanstad 3-2. Ferdy Druijf benutte twee penalty’s, Jamie Jacobs knikte uit een voorzet van Owen Wijndal de derde Alkmaarse goal binnen.
Arbitraal kwartet
Go Ahead Eagles – Jong AZ staat onder leiding van Marc Nagtegaal. 25-jarige scheidsrechter uit Hendrik-Ido-Ambacht wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Frans Ozinga en Ralf van Vlokhoven. Roel de Cock is de vierde official.
Live
Vrijdag niet aanwezig op De Adelaarshorst? Het duel in de 33e speelronde van de Eerste Divisie is ook ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX.
Volgende thuisduel
Op vrijdag 12 april speelt Jong AZ weer voor eigen publiek, als RKC Waalwijk op bezoek komt. Kaarten kosten € 5 en zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl